Vali Çiftçi: Bamya Çorbası Favorim
Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Konya özlemini memleketinde yayın yapan bir gazeteye anlattı.
Vali Çiftçi: Bamya Çorbası Favorim
Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Konya’da yayın yapan yerel bir gazetenin sorularını yanıtladı. Konyalı olmaktan gurur duyduğunu belirten Vali Çiftçi, en çok Konya’ya özgü bir çorba olan Bamya Çorbası’nı sevdiğini söyledi.
Konya’da yayın yapan bir gazete, Konyalı olup başka şehirde yaşayan Konyalı bürokratların memleket sevgisini sayfalarına taşıyor.
Kendisi de Konyalı olan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, gazetenin sorularını yanıtladı.
1990 yılında Konya İHL’den mezun olunca aynı yıl, üniversite sınavında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü kazandığını, Eylül ayında Siyasal’a kayıt yaptırdığını ve Ekim ayında okulların açılmasıyla birlikte çok sevdiği memleketi Konya’dan ayrıldığını ifade eden Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, “Konya’mızın mutfağı çok zengindir, Selçuklu-Osmanlı mutfağıdır. Özellikle düğün, davet ve iftar sofralarının vazgeçilmezi Bamya Çorbasını Konya dışında çok bulamıyoruz, o yüzden Bamya Çorbası benim favorim. Sonra Tandır Kebabı, bir Konya klasiği olan etliekmek, tirit, paça sevdiğim lezzetler arasında yer alır” dedi.
“Memleket Özlemimi Gidermeye Çalışıyorum”
“1990 yılında yüksek öğrenim nedeniyle Konya’dan ayrıldıktan sonra bende memleketimize olan özlem daha da arttı” diyen Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, “Öğrenciliğimde vize ve final sınavları bittiğinde ilk fırsatta kendimi Konya’ya attığımı hatırlıyorum. Ne hikmetse, Konya’ya her geldiğimde benliğimi bir huzur duygusu kaplıyor, kendimi rahat ve güvende hissediyorum. Konya’mızın manevi atmosferi beni sarıp sarmalıyor. Kaymakam olduktan sonra, özellikle doğu hizmetini ifa ederken yılda bir defa gelebiliyordum. Ancak Aksaray’da, Nevşehir’de, Kırşehir’de ve Ankara’da çalışırken hemen hemen her ay Konya’ya gitme imkanım oldu. Şimdi 1,5 veya iki ayda bir Konya’ya gelip gidiyor, memleket özlemini gidermeye çalışıyorum” şeklinde konuştu.
“Konya’yı Her Fırsatta Anlatıyorum”
Çiftçi, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Konya gibi Anadolu’nun bağrında, orta yerinde, Selçuklu’nun başkenti bir şehirde doğmak, memleketimizin manevi havasını doya doya teneffüs etmek, bir Konya evladı olarak benim için her zaman bir iftihar vesilesi olmuştur. Beni yakından tanıyan arkadaşlarım, sıkı bir Konya Milliyetçisi olduğumu bilirler. Özellikle Konya dışına çıkınca, memleketimizin değerini daha iyi anlıyoruz. Konyalı olmak benim için her zaman bir şükür vesilesi olmuştur. Konya’mızın bir Selçuklu Pay-i tahtı ve Mevlana Diyarı kadim bir şehir olduğunu, bizi biz yapan değerleri temsil eden bir kimliği olduğunu, tarım, sanayi ve turizm alanında ülkemiz için ne kadar önemli bir kent olduğunu her vesileyle anlatıyorum, şehrimizi tanıtmak için çabalıyorum. Nasıl ki insanın ailesine, arkadaşlarına, akrabalarına, vatanına karşı görevleri varsa, doğduğu, büyüdüğü, ekmeğini yediği, havasını teneffüs ettiği beldesine karşı da görevleri vardır. Bu görev; şehrini en iyi şekilde temsil etmek, tanıtmak, gelişip ilerlemesi için çaba göstermek, imkanlar ölçüsünde beldesine faydalı olmaya çalışmaktır, diye düşünüyorum.”