DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çorum °C
Çorum
°C
°C
°C
°C
°C

STEM Atölyesinde Fikirler Prototipe Dönüşüyor

STEM Atölyesinde Fikirler Prototipe Dönüşüyor
Özden Gazetesi Yayınları
06.11.2026
166
A+
A-

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Şubesi koordinesinde yürütülen Türkiye Ulusal STEM Eğitimi Çalıştayı kapsamında bir araya gelen öğretmenler, geliştirdikleri yenilikçi projeleri hazırladıkları prototiplerle somut ürünlere dönüştürüyor.

Kentte 26 Ekim ile 8 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen çalıştay, yoğun bir proje geliştirme ve prototip hazırlama mesaisine sahne oluyor. Çorum’dan on bir mentör ve elli dokuz katılımcı öğretmenin yer aldığı eğitimlerde Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (STEM) yaklaşımı doğrultusunda yaratıcı düşünme, problem çözme ve disiplinler arası iş birliği becerileri ön plana çıkıyor. Üretim odaklı öğrenmeyi temel alan program, eğitimcilerin mesleki gelişimlerine önemli bir katkı sunarken STEM vizyonunun okul ortamlarında daha geniş kitlelere yayılmasına güçlü bir zemin hazırlıyor.

Çalıştay kapsamında gün boyunca devam eden atölyeleri ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Çağlar, yürütülen faaliyetleri sahada inceledi. Atölyelerde öğretmenlerle bir araya gelerek sohbet eden Çağlar, geliştirilen projeler ve ortaya konan prototipler hakkında eğitmenlerden detaylı bilgi aldı. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin beceri temelli eğitim anlayışına vurgu yapan ve kentin yenilikçi eğitim vizyonuna dair değerlendirmelerde bulunan Çağlar “Araştıran, tasarlayan, geliştiren ve üreten bir eğitim ekosistemi oluşturma hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Arena Game Center
YORUMLAR

73 − 65 =

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.