DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çorum °C
Çorum
°C
°C
°C
°C
°C

Ortaköy’ün Yıllardır Beklediği Müjde Geldi

Ortaköy’ün Yıllardır Beklediği Müjde Geldi
Özden Gazetesi Yayınları
28.08.2026
16
A+
A-

Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir’in Ankara temasları sonucunda, ilçenin yıllardır beklediği Çorum-Ortaköy il yolu projesinin üç aşamalı olarak hayata geçirileceği ve ihale ilanının yayımlandığı duyuruldu.

Ortaköy halkının ulaşım çilesini sona erdirecek dev müjde, Belediye Başkanı Taner İşbir’in Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile gerçekleştirdiği kritik görüşmenin ardından geldi. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamında açık ihale usulüyle yayımlanan ilana göre, yol yapım işleri için ihale tarihi 25 Eylül 2026 saat 10.00 olarak belirlendi. Katılıma açık olarak yayımlanan bu ihale ile birlikte ilçenin ulaşım standardının baştan sona değişmesi hedefleniyor.

Proje güzergahında yer alan uygulama haritalarına göre üç aşamalı olarak planlanan dev yatırım, bünyesinde birçok önemli yapı barındırıyor. Trafiği büyük oranda rahatlatması planlanan Karahacip kavşağı düzenlemesinin yanı sıra projede güvenli geçiş sağlayacak bir alt geçit yer alıyor. Ayrıca 35 metre uzunluğunda Cemilbey köprüsü ile 126,2 metre uzunluğundaki Cindoruk viyadüğünün yapımı da ihale kapsamında hayata geçirilecek. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Ortaköy ile Çorum arasındaki ulaşım süresi kısalırken virajlı ve dar yolların yerine modern, konforlu ve yüksek güvenlikli bir kara yolu ağı inşa edilmiş olacak.

İlçenin ulaşım altyapısını güçlendirmek ve vatandaşlara daha güvenli bir yol ağı sunmak için yürüttükleri çalışmaların sonuç verdiğini vurgulayan İşbir “Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu ile yaptığımız verimli görüşme neticesinde Çorum-Cemilbey-Ortaköy yolumuz üç aşamalı olarak ihaleye çıkıyor. İhale ilanımız yayımlandı. Desteklerinden ötürü Sayın Bakanımıza ve emeği geçen herkese Ortaköy halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

Arena Game Center
YORUMLAR

88 + = 89

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.