DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çorum °C
Çorum
°C
°C
°C
°C
°C

Kahramanlık Türküleri Yeni Konakta Yükseldi

Kahramanlık Türküleri Yeni Konakta Yükseldi
Özden Gazetesi Yayınları
22.09.2026
17
A+
A-

Çorum Belediyesi tarafından 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen “Kahramanlık Türküleri ve Şiir Dinletisi”, İkiz Konak Butik Otel’in bahçesinde gerçekleştirildi. Vatan ve bayrak temalı şiir ve türkülerin seslendirildiği gecede, Çorum Valisi Ali Çalgan ve Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da şiir okuyarak programa renk kattı.

Çorum Belediyesi tarafından Kültür Yolu Projesi kapsamında restore edilerek şehre kazandırılan İkiz Konak Butik Otel, açılışının ilk gününde anlamlı bir programa ev sahipliği yaptı. 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen “Kahramanlık Türküleri ve Şiir Dinletisi”nde, vatan ve bayrak sevgisini anlatan şiir ve türküler seslendirildi.

Programa; Çorum Valisi Ali Çalgan, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Fatma Ayşe Güngör, Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Bölge Başkanı Mehmet Akif Işık, MHP Çorum Merkez İlçe Başkanı Mustafa Serdar Avcu, şehit aileleri ve gaziler derneklerinin başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Gecede yorumcular tarafından vatan, bayrak ve millî duyguları konu alan şiir ve türküler seslendirildi. Gecenin dikkat çeken anlarından biri ise Çorum Valisi Ali Çalgan ile Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın sahneye çıkarak şiir seslendirmesi oldu.

Programda konuşan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, 19 Eylül Gaziler Günü gibi anlamlı bir günde böyle özel bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İkiz Konak Butik Otel’in Çorum için önemli bir kazanım olduğunu belirten Aşgın, “Bizim için çok özel bir günde böyle güzel bir etkinliği gerçekleştiriyoruz. Şehrimizde olmayan bir hizmeti daha yapmayı Rabbim bize nasip etti. Şükürler olsun. Butik otelimiz şehrimize çok yakıştı.” dedi.

İkiz Konak’ın açılışının ardından gerçekleştirilen programın Gaziler Günü’ne de ayrı bir anlam kattığını belirten Başkan Aşgın, “Bu açılışın akşamına da kahramanlık türküleri ve şiirleri yakışırdı. Biz şehitlerimizle, şehit ailelerimizle, gazilerimizle gurur duyuyoruz. Kendilerine teşekkürü bir borç biliyoruz. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” diye konuştu.

Program, kahramanlık türküleri ve şiirlerin seslendirilmesiyle devam ederken, gecenin sonunda gaziler ve şehit aileleri başta olmak üzere programa katılan davetlilerle hatıra fotoğrafı çekildi.

Arena Game Center
YORUMLAR

+ 3 = 13

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.