Trafik Haftası’nda ‘Güvenlik ve Farkındalık’ Ön Planda
Trafik Haftası’nda ‘Güvenlik ve Farkındalık’ Ön Planda
Çorum İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması, 3-9 Mayıs 2025 tarihleri arasında kutlanan Karayolu Trafik Haftası boyunca trafik güvenliğini artırmak ve toplumsal farkındalığı yükseltmek amacıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Hafta boyunca motosiklet kazalarından genel trafik kurallarına kadar pek çok konuda bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri düzenlendi.
Etkinlikler kapsamında, “Bir Kural, Bir Ömür” kampanyası çerçevesinde özellikle motosiklet kazalarının azaltılmasına yönelik bilgilendirme seminerleri yapıldı. Trafik Haftası için hazırlanan kampanya afişleri, pankartlar ve billboard görselleri, 4 Mayıs günü oynanan Çorum FK-Şanlıurfaspor futbol müsabakasında sergilendi. Futbolcuların seremoniye “Söz Konusu İnsan İse, Trafikte Bir Can Kaybı Bile Fazladır” yazılı pankartla çıkması, kampanyanın geniş kitlelere ulaşmasına katkı sağladı.
Kent genelinde motosiklet ve tarım araçları kullanıcıları başta olmak üzere tüm yol kullanıcılarına yönelik trafik güvenliği eğitimleri düzenlenirken, trafik kazasına karışmış vatandaşlar da ziyaret edilerek yanlarında olundu.
Haftanın önemli etkinliklerinden biri de KADEŞ Barış Meydanı’nda gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürlüğü ve Karayolları Şube Müdürlüğü’nün de katılımıyla açılan stantta, vatandaşlara trafik araç ve gereçleri tanıtılarak jandarmanın trafik konusundaki görevleri hakkında bilgilendirme yapıldı.
Çorum İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Karayollarında tüm yol kullanıcıları için düzenli ve güvenli bir trafik ortamının sağlanması, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmeleri ve sürücülerin trafik kural ihlal davranışlarını en aza indirilerek toplumsal farkındalığın arttırılması amacıyla eğitim ve denetim faaliyetlerimiz devam edecektir” denildi.