Yine Söylüyorum, Su Çıkmıyor!
Yine Söylüyorum, Su Çıkmıyor!
Vali Necmeddin Kılıç, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde su baskınları yaşandığına yönelik kamuoyunda oluşan kanaatin yanlış olduğunu, “Çorum’un neresini kazarsanız kazın 5 metreden su çıkıyor. Ancak hastanenin betonu öyle bir beton ki oradan su girmesi imkansız. Dolayısıyla su çıkmadığı gibi nem dahi yok” dedi.
Dün düzenlenen toplantıda kamuoyunda oluşan bu fikre açıklık getiren Vali Necmeddin Kılıç, “Hastanede -2. kattan su çıktığına dair bir gereksiz konu var. Buna ilk başta şehir efsanesi demiştim. Artık şehir efsanesi kelimesi de yetmemeye başladı. Katiyen o binadan su çıkmıyor. Böyle bir şey yalandır. İnsanların aklıyla alay etmektir. Bu yalanı kim, neden söylüyor bunu da merak ediyorum. Her zaman, her şartta birlikte gidip -2. katı gezebiliriz.
Çorum’da zaten yer altı suyu yüksek. Çorum’un neresini kazarsanız kazın 5 metreden su çıkıyor. Ancak hastanenin betonu öyle bir beton ki oradan su girmesi imkansız. Dolayısıyla su çıkmadığı gibi nem dahi yok. Gemi denilen şey deniz üstündeki bir binadır. Tekniğine uygun yaparsanız hiçbir şey olmaz. Bataklık olabilir, su alıyor olabilir, tekniğine uygun yapılırsa bir sorun olmaz. Eksiği olmayan bir binadır” değerlendirmesinde bulundu.
‘Hastane Girişi Değişiyor, KYK Yurdu Hastaneye Kazandırılıyor’
Vali Necmeddin Kılıç, Ankara-Samsun karayolunda bulunan Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde oluşan trafik sorununun çözümü için yeni alternatifleri değerlendirdiklerini açıkladı.
Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda yapılan toplantıda çözüm önerileriyle ilgili bilgiler veren Vali Necmeddin Kılıç, hastane girişinin karayolu üzerinden değil, arka kapıdan yapılacağını, ayrıca Kuzey Kampüs’te yapılması planlanan öğrenci yurdunun tamamlanmasıyla birlikte hastane arkasında bulunan KYK yurdunu da hastaneye kazandırmaya çalıştıklarını söyledi.
Vali Kılıç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Yeni devlet hastanemiz Ankara-Samsun karayolunun üzerinde. Yoğun bir trafik akışının olduğu bir yer. Dolayısıyla hastanemizin girişinin arka taraftan olması hoş olacaktır. Yataklı tedavi girişleri ile ilgili şuan kullandığımız binanın arkasında bir bölüm var. O girişin ana giriş olmasını planlıyoruz. Belediye şuanda asfalt dökme çalışmaları yapıyor. Ana giriş olmasıyla beraber oradaki derenin üzerine geniş köprüler yaparak yurtla birleştirmeyi düşünüyoruz.
O yurdu da bir ön temenni olarak KYK Genel Müdürümüzle görüştük ve devlet hastanemize bir şekliyle projekte etmek istiyoruz. Kuzey kampüs ile KYK yurdunun arasında uzun bir mesafe var. Çocuklar gelip giderken vakit, emek ve imkan kaybediyor. Biz Kuzey kampüse 2 bin kişilik yurt izni aldık. Yurt tamamlandığı zaman çocuklar için harika olacak. Buradaki yurda da KYK’nın ihtiyacı kalmayacak. Yurt ile hastane konsepti aynıdır. İlave hastane olarak ikisini bütünleştireceğiz inşallah. Sonuç olarak hastanenin ana girişini arka kapıdan vereceğiz. Kuzey kampüsteki yurt bittiğinde de KYK yurdunu hastaneye katacağız.”