Üniversite Kapılarını Annelere Açıyor
Üniversite Kapılarını Annelere Açıyor
Hitit Üniversitesi kapılarını annelere açıyor. Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Anne Üniversitesi, bu yıl da gerçekleştirilecek. Anne Üniversitesi için ön kayıtlar başladı. Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, bugün itibariyle ön kayıtların üniversitenin internet sitesinden yapılabileceğini açıkladı. Tüm anneleri etkinliğe davet eden Baykam, kontenjanlarının sınırlı olduğunu belirtti.
Hitit Üniversitesi Rektörlüğünde Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Rektör Yardımcısı Baykam, Hitit Üniversitesi Kadın Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Sürekli Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Anne Üniversitesi’nin bu yılki takvimiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Toplantıda Hitit Üniversitesi Kadın Uygulama ve Araştırma Merkezi yöneticileri de hazır bulundu.
ÖN KAYITLAR BAŞLADI
Ön kayıtların bugün itibariyle başladığını kaydeden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, “Bu yıl Anne Üniversitesi 21 Ekim-6 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Ön kayıtlar başladı. Ön kayıtlarımız internet üzerinden yapılıyor. www.anneuniversitesi.hitit.edu.tr adresinden eğitime katılmak isteyen anneler ön kayıtlarını yaptırabilirler. Bizim ideal olan kontenjan sayımız 60’dır. 20’nin altında başvuru olursa yapmak çok etkin olmuyor. Bunun için en az 20 başvuru olduğu takdirde bu eğitim programımız düzenlenecek” diye konuştu.
BAŞVURU 60’I GEÇERSE KURA ÇEKİLECEK
Anne Üniversitesi için 60 kontenjan belirlediklerini kaydeden Baykam, bu sayıdan fazla ön kayıt olması halinde 8 Ekim’de kura çekimi yapacaklarını kaydetti. Baykam, “Geçtiğimiz yıl çok fazla başvuru olduğu için biz kura çekimi yapmıştık. Ön kayıtların ardından başvuruların 60’dan fazla olması halinde kura çekilecek. Kura 8 Ekim 2019’da rektörlük binamıza kura çekimi yapılacak. Ardından da kesin kayıtlar 10-16 Ekim tarihleri arasında tamamlanacak” ifadelerini kullandı.
KATILIM ÜCRETİ 150 TL
Katılım ücretinin 150 TL olduğunu dile getiren Baykam, “Bu yılki katılım ücreti 150 TL’dir. Çünkü buraya gelen annelerimiz yemeklerini yiyor, kahve araları oluyor, kendilerine bazı imkanlar sağlanıyor. Bu nedenle çok küçük temsili bir miktar almak zorundayız. Tüm anne ve anne adaylarımız başvurabilir” şeklinde konuştu.
“ONLARCA FARKLI KONUDA ALANINDA UZMAN ÖĞRETİM ÜYELERİ EĞİTİM VERECEK”
Bu yıl düzenlenecek etkinlik kapsamında işlenecek konulara dair bilgiler de veren Nurcan Baykam, “Akılcı ilaç kullanımı, anatomi laboratuarlarında eğitimler, anne-baba davranış kalıpları ve iletişim, annelerden şarkılar, türküler aktivite, bağımlılık ile mücadele, cinsel sağlık, cilt sağlığı, çocuk ve teknoloji, çocuk eğitiminde kariyer planlaması, çocuk istismarı, eşler arasındaki iletişim, finansal okur-yazarlık, atık yönetimi, ev kazaları, hayatımızdaki sınavlar, Hititlerden günümüze halk inanışları, ilkyardım, kültürel miras ve Hititler, kültürümüzde kadın ve aile, medya okur-yazarlığı, mikrobiyoloji laboratuarında mikroplar, obeziteyle mücadele, öfke kontrolü, sanat atölyesi gibi konularda eğitimler verilecek” dedi.
“TÜM ANNELERİMİZİ BEKLİYORUZ”
Tüm anneleri etkinliklerine davet eden Rektör Yardımcısı Baykam, “Tüm annelerimizi bu etkinliğe bekliyoruz. Kontenjanımız sınırlı ama her yıl yapmaya devam edeceğiz. Üniversitemiz her geçen gün daha da ilerleyen bir üniversite. Yekin akademik kadrosuyla ilimizde etkin çalışmaya devam ediyoruz. Halkımızın katılımını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
“SADECE EĞİTİM VERMEDİK, GERİ DÖNÜŞLER DE ALDIK”
Geçtiğimiz yıl düzenlenen etkinlikle ilgili bilgiler de veren Baykam, konuşmasında şu konulara da değindi:
İlkini geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz HİTÜ Anne Üniversitesi’nin ikincisini bu yıl gerçekleştirmek üzere hazırlıklarımızı tamamladık. Hitit Üniversitesi Kadın Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile birlikte düzenlenen Anne Üniversitesi, çok ilgi gördü. Mezun ettiğimiz kadınlarımızdan çok güzel geri dönüşler aldık. Hatta kendileri mezuniyet töreninden sonra bizimle iletişim halinde bulundular. Yaptığımız bir çalıştayda kendilerinin kadının statüsüyle ilgili bilgilerinden ve değerlendirmelerinden faydalandık. Bunlar sürekliliği olan işlerdir. Sadece Anne Üniversitesi’nde eğitim vermekle kalmadık, bunun geri dönüşlerini alarak kendilerine ne faydalar getirdiğini analiz ettik.
Üniversitelerinin misyonu sadece eğitim ve araştırma değildir. Bulunduğu ilin halkıyla, toplumuyla bir araya gelerek topluma yönelik eğitimlerini, katkılarını sağlamak zorundadır. Bu amaçla 4 yıl önce çocuklarımızı üniversitemize davet ettik. Bu yıl dördüncüsünü yaptığımız Çocuk Üniversitesinde çocuklarımıza üniversite ortamını tanıma fırsatı verdik. Burada görmediği laboratuarlar, gelecekte mesleklerini seçmelerine yardım edecek bilgilerle donattık.
Ardından annelerle bir araya geldik. Anneler için geçtiğimiz yıl ilkini yaptık. Geçtiğimiz yıl 40 öğretim elemanımız annelerimize 25 konu başlığında eğitimler verdi. Laboratuarlarda çalışmalar, toplum içinde kendilerini geliştirmeye yönelik aile içi iletişimi sağlayan medya okur-yazarlığı gibi finans, kültür, psikoloji, sanat, çocuk gelişimi gibi birçok konuda akademik kariyeri olan, bu konuda yetkin öğretim üyelerimiz tarafından eğitildiler. Sonuçta hepsi çok güzel bir koro ile bizlere güzel bir sunu yaptı.”