Uğur Demirer Güven Tazeledi
Uğur Demirer Güven Tazeledi
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çorum Şubesi’nin 15. Olağan Genel Kurulu’nda Uğur Demirer, tekrar dernek başkanı seçilerek, güven tazeledi.
ADD’nin Olağan Genel Kurulu dernek merkezinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını Bekir Özsaçmacı’nın yaptığı genel kurulda Hasan Ali Kalayoğlu ile Tarık Aktaş da katip üye olarak görev aldı.
Genel Kurul saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Genel Kurula; CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, CHP İl Başkanı Av. Dinçer Solmaz, CHP Çorum Belediye Başkan Adayı Mimar Levent Çöphüseyinoğlu, bazı siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile dernek üyeleri katıldı.
Gelir-gider bilançoları, denetim kurulu raporu ve faaliyet raporunun okunarak ibra edilmesinin ardından sırasıyla ADD Başkanı Uğur Demirer, CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız ve CHP İl Başkanı Av. Dinçer Solmaz, birer selamlama konuşması yaptı.
Bazı dernek üyeleri de söz alarak gündeme ilişkin görüşlerini dile getirdi.
Daha sonra yapılan seçim sonrası ise mevcut ADD Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer yönetimindeki liste göreve seçildi. Yönetim, Denetim, Disiplin Kurulu Üyeleri ile Genel Merkez delegeleri çarşaf liste usulü ile yapılan seçimle belirlendi.
“ATATÜRK VE CUMHURİYET DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKALIM”
Genel kurulda bir konuşma yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Uğur Demirer, Cumhuriyetin kurucu felsefesinin taarruz altında olduğunu, Cumhuriyet değerlerine saldırının her geçen gün arttığını dile getirerek, “Cumhuriyete, Atatürk’ün topluma kazandırdığı değerlere sahip çıkmak hepimizin birincil görevidir” dedi.
Uğur Demirer, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Türkiye Cumhuriyeti, işgale karşı verilmiş bir bağımsızlık savaşının zaferi üzerine kurulmuştur. Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı sonrası belirlediği temel hedef yoksulluk ve cehalet savaşıdır.
Ekonomi alanında yabancıların elindeki kuruluşlar satın alınarak millileştirilirken, yolu, elektriği, doktoru olmayan, verem, sıtma, frengi gibi hastalıkların yaygın olduğu, 40 bin köyün 38 bininde okulun olmadığı bir Türkiye’den toplumun giyimden enerjiye, ulaşıma kadar tüm ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik kurulan Kamu İktisadi Devlet Teşekkülleri, küreselleşme adıyla 24 Ocak 1980’de uygulamaya başlanılan neoliberal politikalarla haraç mezat yabancı sermayeye devredilmiştir. Eğitimde ise kalite düşmüş, 1950’li yılların ilkokul mezunlarının kültür ve bilgisine sahip olmayan yüksek öğrenimli insan modeli ortaya çıkmıştır.
Neoliberal politikaların uygulanabilirliğini sağlamak için cumhuriyet aydınları kıyıma ve kırıma uğratılmıştır.
Cumhuriyetin kurucu felsefesi bir taarruz altındadır. Cumhuriyete, Atatürk’ün topluma kazandırdığı değerlere sahip çıkmak hepimizin birincil görevidir. Türk Ocakları, Halkevi, halk odaları görevini yüklenebilecek özellikte olan Atatürkçü Düşünce Derneği’ne sahip çıkmak gerekir.”
YÖNETİM
Uğur Demirer Başkanlığı’ndaki derneğin Yönetim Kurulu; Yıldırım Çıtak, Ali Aslan Koçak, Güngör Atak, Emine Aydaş, Türkmen Aksoy ve Kubilay Olcan’dan oluştu.
Denetim Kurulu’na Orhan Ateş, Ahmet Ceyhan ve Tansel Küçüker seçildi.
Disiplin Kurulu’nda ise Çağdaş Doğan, Cengiz Karabıdak ve Halil İbrahim Kaçay yer aldı.
Ayrıca Genel Merkez Delegeleri olarak Yıldırım Çıtak, Güngör Atak ve Hasan Eray Tüfekçi seçildi.
Yönetimin önümüzdeki günlerde kendi arasında görev dağılımı yapacağı öğrenildi.