“Uçur Hayallerini” Projesi Sona Erdi
“Uçur Hayallerini” Projesi Sona Erdi
Kuruculuğunu Çorum Şehit Osman Arslan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yaptığı, Türkiye’den sekiz ve Azerbaycan’dan bir ortağı olan eTwinning projesi dokuz aylık çalışmanın ardından sona erdi.
Proje sürecinde birçok farkındalık oluşturacak etkinlik yapıldı. Her ay alanında uzman kişiler projeye davet edilerek seminerler düzenlendi. Karma ülke takımları ile öğrenci iletişimi arttırılarak etkinlikler yapıldı. Proje sonuna gelindiğinde çevreye duyarlı ve üretebilen bireyler yetiştirmek, spor ve sanat alanlarında bireylerin ufkunu genişletmek, geri dönüşüm bilincine sahip bireyler yetiştirmek, geleneksel oyunları öğrenmek ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak, bilinçli internet kullanımını bilen ve medyayı doğru kullanan bireyler yetiştirmek planlandı.
Projenin yaygınlaştırılması adına proje web sitesi, blogu ve sosyal medya hesapları oluşturuldu. Okul web sayfalarında ve sosyal medyada proje etkinlikleri paylaşıldı. Proje kurucuları Çorum Şehit Osman Arslan AİHL ve Muğla Milas Atatürk MTAL yanı sıra; Azerbaycan Bakü 220 Saylı Mektep Lisey, Tokat Fahriye Arat AİHL, Samsun Çarşamba Fen Lisesi, Çorum Spor Lisesi, Ankara Batıkent MTAL, Sakarya Taraklı ÇPAL ve Ordu Korgan İbn-i Sina MTAL okullarından öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Proje kurucusu Çağlar Aktürk başta proje kurucu ortağı Duygu Galin olmak üzere tüm proje ortağı öğretmen ve öğrencilerine proje sürecine çalışmalarından ve proje hedeflerine yönelik katkılarından dolayı teşekkür ederek, projenin sonlandırıldığını duyurdu.
Projeyle ilgili olarak yapılan açıklamada “Geçmişte büyük küçük herkes için bir hobi ve oyun aracı olan kağıttan uçaklar günümüzde birçok oyuncağın arasında kaybolmak üzeredir. Bu aktivite her ne kadar eğlence gibi görünse de bir spor olduğu da unutmamalıdır. Projede üzerinde öğrencilerin hayallerinin yazılı olduğu kağıttan uçakların yeniden hayat bulmasıyla doğa sevgisi ve çevre bilinci kazanma, geri dönüşüm bilinci kazanma, tüketen toplumda üreten yetkinliklere sahip olma becerisi kazanma, geleneksel oyunları öğrenme, uzamsal ve matematiksel düşünme becerileri kazanma, spor ve sanat alanlarında yetkinlik kazanma, güvenli internet kullanımı ve bilinçli medya okuryazarlığı becerisi kazanma, iletişim ve işbirliği içinde çalışma becerisi kazanma ile birlikte 21. yüzyıl beceri ve yetkinlikleri kazandırma hedeflenmekteydi” denildi.