‘Şimdi Önlem Almazsak Gelecekte Konuşacak Bir Tarım Planı Kalmayacak’
DEVA Partisi İl Başkanı Elvan Can Çabuk, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a Çorum’un tarımı için seslendi.
‘Şimdi Önlem Almazsak Gelecekte Konuşacak Bir Tarım Planı Kalmayacak’
DEVA Partisi İl Başkanı Elvan Can Çabuk, Çorum Belediyesinin bir tarım arazisinde yaptığı ayçiçeği üretimini hatırlatarak Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a seslendi, “Şimdi önlem almazsak gelecekte konuşacak tarım plan ve programımız kalmayacaktır” dedi.
Konuyla ilgili bir açıklama yayımlayan Elvan Can Çabuk, şunları söyledi:
Belediye Başkanımız Halil İbrahim Aşgın’ın geçtiğimiz aylarda Belediyeye ait tarım arazisini ekim yapılacak hale getirip üretime kazandırmasından dolayı Çorum halkı adına teşekkür ederiz.
Başkanımızın çok geç kalınmış küçük girişiminin büyütülerek ekilebilir belediye ve hazineye ait tüm tarım arazileri için önümüzdeki dönemlerde yaşanacağını herkesin kabul ettiği gıda savaşlarına şimdiden hazırlık yapılması adına tarım ürünlerinin ekimini yapmaya ve hasat edilen ürünlerin ise entegre edilecek tesislere işletmeleri teşvik ederek, halkımızın kullanabileceği hale getirilmesi için gerekli çalışmayı biran önce başlatmasını bekliyoruz.
Çünkü Çorum’da hemen hemen her sektörde olduğu gibi gıda sektöründe de birçok çeşitli alanlarda faaliyette bulunan sanayi kuruluşlarımız var.
Bu sanayi kuruluşlarımızla işbirliği içerisinde hazırlık yapılabileceğini ve fizibilite, bilgi birikim, deneyim tecrübe vb. Alanlarda her türlü destek alınabileceğini kendilerine hatırlatırız.
Çorum Belediyesi yetkililerin dediği gibi; biz arsa üretip satıyoruz. Belediyeler, hizmet etme noktasıdır, emlak piyasasını yukarı yönlü çıkartmaya değil tam tersi oluşabilecek çıkışlara elindeki arsa gibi enstrümanlar ile müdahale ederek gereksiz yukarı yönlü çıkışları engeller, ranta izin vermez, vatandaşını korur. Üretimin arsadan ibaret olmadığını bildiklerini düşündüğümüzden ötürü Tarım ürünlerinin Üretimine de önem vereceklerdir.
Belediyemizin arsa üreterek elde ettiği kaynağı, elindeki ve Hazineye ait tarıma elverişli arazilerde Tohum, gübre, mazot vb. giderlerde kullanmak üzere ayırmasını, böylece köylerde çiftçilik yaparak üretim sağlayan vatandaşların dile getirdiği sorunları yaşayıp görünce anlayıp kulak vererek çözüm için adım atarlar.
Diğer taraftan elde edilen kazancı KKM’de değerlendirsin ki TL’deki değer kaybından olumsuz etkilenmesin. Çünkü elde edilen gelir nihayetinde millet için kullanılacak onu en iyi şekilde değerlendirmeliler yoksa Kamu zararına sebep olmuş sayılırlar.
Yılın ilk 5 ayında tarım ve hayvancılığa 14,2 milyar lira harcanırken, Kur Korumalı Mevduata katılıp para yatıranlara 21 milyar lira ödeme yapılmış ve elde edilmesi gereken stopaj gelirinden de vazgeçilmiş, üstelik bunlar dünyada gıda krizi yaşanırken olmuş.
Bu nedenle ilimizin değerli yöneticilerini arsa üretmek yerine, tarım ürünleri ürettirmeye ve bunu da bir an önce yapmaya davet ediyoruz. Şimdi önlem almazsak gelecekte konuşacak tarım plan ve programımız kalmayacaktır.”