Özelleştirme Kurulu Satışı İptal Etti
ŞEKER İŞÇİSİNİ SEVİNDİREN KARAR
Özelleştirme Yüksek Kurulu, özelleştirme çalışması sürdürülen Türk Şeker Fabrikalarına ait Portföy B ile Çorum Şeker Fabrikasının da bulunduğu Portföy C gurubu ihalelerinin iptal edilmesine karar verdi.
Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun kararı şeker işçileri tarafından sevinçle karşılandı. Kararla ilgili açıklama yapan Şeker İş Sendikası Şube Başkanı Sefer Kahraman, “Mücadelemizin karşılığını aldık” dedi.
B ve C portföyünü oluşturan 10 şeker fabrikasının satışı yapılarak özelleştirildiğini hatırlatan Sefer Kahraman, “Özeleştirme sürecinde yürüttüğüz hukuki mücadele ve siyasi iradeyle yaptığımız görüşmelerle sonucunda mutlu bir haber aldık. Çorum’un da aralarında bulunduğu 10 şeker fabrikasının satışı iptal edildi. Bu karar hepimizi sevindirdi. Bu kararın yöremize ve pancar çiftçimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Türkiyde şeker fabrikalarında 50 derece sıcaklıkta 90 desipel gürültü ortamında çalışılıyor. Keşke kampanya zamanı gelseniz ortamı görseniz. Kampanya bittiken sonra çalışan tüm makinalar teker teker sökülüp tüm bakımları yapılıp denemelerden sonra devreye alınır. Dünyada ve Türkiyede revizyon zamanında yani sizin deyiminizle yattığımız zamanlarda da en çok iş kazası olan ve hatta ölümlü iş kazaları olmaktadır. Sayın Şahin lütfen vakıf olmadığınız kulaktan dolma bilgilerle başkasının davulunu çalmayınız. Geldiğiniz takdirde misafirimiz olun size fabrika ve işleyiş hakkında bilgiler verelim.
DESENİZE ŞEKER İŞÇİLİRE 3 AY ÇALIŞIIP 12 AY MAAŞ ALMAYA DEVAM EDECEKLER.YATARAK MAAŞ ALMAYA DEVAM
Sen ne iş yapıyon Mehmet Şahin,bilgi sahibi olmadan yorum yapma.Dünyanın her yerinde şeker fabrikaları 3-4 ay çalışır çünkü pancar mevsimsel bir üründür söküldükten sonra fazla dayanmaz çürür. 3 ay 90 gün*3 vardiya 270 iş günü demektir,araştır yorum yap.
Bilmeden görmeden yorum yapmayın,siz gelin de şekerin yapılış aşamasını ve revizyondaki çalışmayı ,o zaman anlarsınız ne yaparak maaş alınıyor.