DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çorum °C
Çorum
°C
°C
°C
°C
°C

Sarı: Kızılpınar Fasulyede Marka

Sarı: Kızılpınar Fasulyede Marka
Özden Gazetesi Yayınları
09.08.2022
334
A+
A-

Sarı: Kızılpınar Fasulyede Marka

Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, Karagöl Fasulye Şenliğine katıldı.

Kızılpınar köyünde yapılan şenlikte Çorum’da üretimi yapılan fasulyelerin tanıtımı yapıldı. Köy dernekleri tarafından düzenlenen Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya ve çok sayıda davetli katıldı.

Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı, “Her yıl düzenlenen şenliğin Kızılpınar Fasulyesinin tanıtımında önemli bir yeri olduğunu söyledi. Kızılpınar Köyümüzde güzel bir etkinlik, Çorum’da pazarlarda Kızılpınar Fasulyesi adı ön plandadır. Tüketiciler fasulye alırken Kızılpınar mı? Diye soruyor. Fasulyenin yetiştiği topraklar verimli topraklar, yetişen fasulyenin tadı ve aroması aranan bir değer, tüketicinin damak tadına çok uygun olduğu için adından söz ettiriyor” dedi.

Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan ise Çorum tarımının ve üreticilerin zenginleşmesinin birinci öncelikleri olduğunu belirterek, “Amacımız birim alandan alınan ürünün kalitesini ve verimini artırarak, İlimizin tarımsal üretiminin daha da gelişmesini sağlamaktır. Bu yıl hava şartlarının da üretime elverişli olmasından dolayı üreticilerimizin verim açısından yüzü gülmüştür” ifadelerini kullandı.

Şenlikte çiftçilerin ürettiği fasulyeler de yarıştı. 15 üreticinin katıldığı, jüri üyeliklerini Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ömer Baysal, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Ömer Günalp, Gıda Mühendisi Efsun Sena Güleç ve Ziraat Mühendisi Filiz Bakbak’ın yaptığı yarışmada Satı Turna’nın yetiştirdiği fasulye birinci oldu.

İkinciliği Bahar Saltık, üçüncülüğü ise Rafet İçer aldı. Yarışmada dereceye giren üreticilerimize bakır kazan hediye edildi.

Arena Game Center
YORUMLAR

66 − = 64

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.