Sanayideki Elemanları Üniversite Eğitecek
Sanayideki Elemanları Üniversite Eğitecek
Hitit Üniversitesi ile Ticaret ve Sanayi Odası tarafından imzalanan protokol kapsamında sanayide çalışan elemanlara üniversitede eğitimler verilecek.
Hitit Üniversitesi’nin bilimsel potansiyelinin, bilgi ve birikiminin ortak yapılacak çalışmalarla sanayiye aktarılarak uygulanmasını sağlamak, ekonomik değere dönüşmesine katkıda bulunmak ve Çorum’daki firmaları AR-GE’ye yönlendirerek kamu, üniversite ve sanayi işbirliğini sağlamak amacıyla Hitit Üniversitesi ile TSO arasında protokol imzalandı. Protokol kapsamında HÜBTUAM ve HİTİTSEM tarafından sanayi kuruluşlarındaki personellere AR-GE eğitimi verilecek.
Hitit Üniversitesi Rektörlüğü’nde imza töreni düzenlendi. Törene, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, TSO yönetim kurulu üyeleri ile öğretim üyeleri katıldı.
Törende bir konuşma yapan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, üniversite-sanayi işbirliğine önem verdiklerini ifade etti. Öztürk, “Üniversite-sanayi işbirliği kapsamında somut adımlar atmaya devam ediyoruz. Bu adımlardan daha önceden altyapısını kurduğumuz çalışmaları da faaliyete geçiriyoruz. 7+1 ve 3+1 ile ilgili TSO’nun büyük desteğiyle bir noktaya gelmişti. Ancak bazı nedenlerden dolayı aksadı.7+1’i bu yıl içerisinde faaliyete geçireceğiz. Üniversite-sanayi işbirliği anlamında üniversite ile TSO kendilerini çok iyi tanıdılar. Özel gayretlerle de bu kapsamda bir alan açıldı. Firmalarımıza eğitim desteği vermek adına bir teklifte bulunduk. Çorum’a değer veren kuruluşla birlikte yapacağız. Bizim de sizin tecrübelerinizden, sizin de bizim tecrübelerimizden faydalanabileceğiniz bir işbirliği protokol olacak. Bu seviyeye geçirinceye kadar verilen desteklere ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“FİRMALARIMIZ İÇİN AR-GE ÇOK ÖNEMLİ”
TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal ise üniversite ile hep iç içe oldıklarını belirterek, Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kuruluşundan bugüne kadar Ticaret ve Sanayi Odası olarak hep içerisinde olduk. Merkezde kullanılan cihazların alımında tüm sanayicilerin görüşleri alınırken, nelere ihtiyaç duyulduğu tespit edilerek laboratuar bu şekilde oluşturuldu. Bu sadece ürün bazlı, firmaların İstanbul’da Ankara’da yaptırdığı deneylerin burada yapılması değildi. Asıl hedef AR-Ge çalışmalırın desteklenmesiydi. Firmalarımızın sadece laboratuar bazlı demiyorum, teknik anlamda da bunaldığı, daraldığı dönemlerde destek istemiştik. KOBİ Hastanesi projesiyle adım atıldı” şeklinde konuştu.
“EN BÜYÜK SORUN ARA ELEMAN EKSİKLİĞİ”
Sektörün en büyük sorununun ara eleman eksiği olduğunu vurgulayan Başaranhıncal, “Çorum sanayisindeki tüm sektörlerde en büyük problem ara eleman. Yetişmiş eleman. Bugünde bu yaraya çare olmak amacıyla bir aradayız. Üzerimize düşen ne varsa üniversitemize açık çeki veriyoruz. Artık iş dünyası şunu biliyor. Önceden belli bir bedel aldığı zaman hemen karşılığını görmek istiyordu. Bilgiye yatırımın geri dönüşü hemen olmuyor. Bilgisiz de hiçbir şeyin olmadığını geleceğimizin olmadığı ortada” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Rektör Öztürk ve Başkan Başaranhıncal protokolü imzaladı.
Tören hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.