Sağlık Çalışanları Şiddetten Korunacak
Sağlık Çalışanları Şiddetten Korunacak
Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık çalışanlarını şiddetten korumak için manyetik kapı uygulaması hayata geçiriliyor.
Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sinan Zehir, sağlık çalışanlarına şiddetin önüne geçebilmek amacıyla hastanede tüm kapıların manyetik kapılar haline getirileceğini, böylece hastane içerisine insanlara zarar verebilecek maddelerin sokulmasının önleneceğini söyledi.
Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sinan Zehir, geçtiğimiz günlerde Ev Hemodiyaliz Ünitesi açılışı öncesinde hastanede bulunan konferans salonunda hastanede yapılan çalışmalara ilişkin bir sunum yaptı.
Toplantıya, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Oğuzhan Kaya, Vali Yardımcısı Erdoğan Kanyılmaz, İl Sağlık Müdürü Dr. Ömer Sobacı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Cıplak, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, CHP Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz ile hastane yöneticileri katıldı.
Toplantıda Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sinan Zehir, hastanede yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.
Hastanenin 2022 yılı Haziran ayına göre Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen kalite puanını aktaran Zehir, “Hastanemizin kalite puanı 2022 yılının Haziran ayında yüzde 99,06 olarak bakanlığımız tarafından tescil edilmiştir” dedi.
Manyetik Kapı Uygulaması
Hastanede uygulanacak manyetik kapı uygulamasıyla ilgili bilgiler veren Zehir, “Hastanemizde manyetik kapı uygulamasını hayata geçiriyoruz. Sağlık çalışanlarımızın sıklıkla talep ettiği bir şeydi bu. Sağlık çalışanlarına şiddetin önüne geçmek amacıyla hastanemizdeki tüm kapılar manyetik kapılar haline getirilecek. Böylece hastane içerisine insanlara zarar verebilecek maddeler sokulamayacak” ifadelerini kullandı.
Ultrason ve Mamografi Sorunu Çözüldü
Bir dönem sürekli vatandaşların şikayet ettiği ultrason ve mamografi sorununu çözdüklerini dile getiren Sinan Zehir, süreci şöyle açıkladı:
“Ocak 2022 tarihi itibariyle 13 bin hastaya ultrasonografi için randevu verilmişti. Genel ultrasonografi için Kasım 2022’ye randevu veriliyordu. Meme ultrasonografisi için 2023 yılı Ocak ayına randevu veriliyordu. Radyoloji uzmanlarımızla bir dizi toplantı yaptık. Arkadaşlarımızın mesai sonrası, vardiya sonrası izinlerini kullanmamalarını rica ettik. Böylece aylık 25 ek poliklinik odası açmış olduk. Fiziki alan revizyonu yaptık. Ultrasonografi çekilen hasta sayısını yüzde 60 oranında artırdık ve Nisan 2022 tarihinde ultrasonografi hizmet alımını hastanemizde başlattık. Yapılan bu çalışmalar sonucunda ultrasonografi bekleyen 13 bin hastamızın çekimlerinin tamamlanmasının yanı sıra Temmuz 2022 itibariyle ultrasonografide günlük işlem yapmaya başladık.
Mamografi başka bir sorundu. 3,5 ay sonraya randevu veriliyordu. Mamografi meme kanseri için son derece önemli. Bu testi de günlük yapmaya başladık.”
Psikiyatri Polikliniği Bu Ay Hizmet Vermeye Başlıyor
Psikiyatri polikliniğinin Türkiye’de benzeri olmayacak şekilde yeniden dizayn edildiğini, polikliniğin kısa süre içerisinde açılacağını vurgulayan Zehir, “Psikiyatri polikliniklerimizi Kasım ayı içerisinde hayata geçireceğiz. Burada Eylül 2022’de başlatılan inşaatın son rötuşları kaldı. Tamamlanmak üzere. Hem hasta mahremiyetini hem çalışan güvenliğini en üst seviyede sağlayacak şekilde polikliniklerimizi oluşturduk. Türkiye’de benzeri olmayacak şekilde bir düzenleme yaptık. Kasım ayı içerisinde de hizmete almış olacağız” diye konuştu.
Zehir, konuşmasının devamında şu bilgileri verdi:
“2022 yılında birçok cihazımızın bakım ve onarımını kendi imkanlarımızla yaparak 1 milyon 242 bin lira tasarruf sağladık. Genel bütçeden edindiğimiz ödeneklerle tamiri 2 milyon 280 bin lira tutan cihazlarımızı yapılan anlaşmalar neticesinde 1 milyon 91 bin liraya tamir ettirdik. Yaklaşık 1 milyon 100 bin lira tasarruf sağlamış olduk.
Hastanemize 2022 yılının son altı ayında iki adet ultrasonografi cihazı, iki adet kardiyolojide kullanılan cihaz, endoskopi sistemi, hasta yatağında röntgen çekmeye yarayan seyyar dijital röntgen cihazı, kardiyovasküler ameliyatları için şart olan ürünler, hastanemizin bütün alanlarında kullanılacak iki adet ultrasonografi cihazı, hastalarımızı yakından takip etmek için 10 adet tıbbi monitör cihazı kazandırıldı. Bu cihazların yaklaşık bedeli 8 milyon 393 bin liradır.
Bakanlığımızla yapılan görüşmeler neticesinde hastanemize kazandırılacak cihazların bedeli 12 milyon liradır.
Bölgede ilk ve tek olan Riskli Gebelik Yakın Takip Birimi’ni oluşturduk. Yoğun bakım standartlarında bu alanımız. Tansiyonu olan, kansızlığı olan veya ek hastalıkları olan gebeler yoğun bakım standartlarındaki bir alanda uzman doktorlarımız tarafından yakından takip edilmeye başlandı.”