Proje Okulu Atamalarına Tepki: Kuralsız Atamalar
Proje Okulu Atamalarına Tepki: Kuralsız Atamalar
Türk Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Selim Aydın, sınavla öğrenci alan proje okullarına yapılan yönetici ve öğretmen atamalarını sert bir dille eleştirdi. Aydın, atamaların “kuralsız kaidesiz” yapıldığını ve hiçbir kriter gözetilmediğini savundu.
Selim Aydın yaptığı açıklamada, “Sınavla öğrenci alan memleketin akademik başarısı en yüksek çocuklarının öğrenim gördüğü proje okullarına hiçbir kriter olmadan, kimin/nasıl atandığı belli olmayan atamaların yapıldığı bir dönemdeyiz. Kim / neye göre atandı bilinmiyor…” dedi. Bu durumun proje okullarının “proje” olduklarını bir kez daha tescillediğini ifade etti.
Atamaların ardından öğretmen motivasyonunun nasıl sağlanacağını ve sınava girecek öğrencilerin bu durumdan nasıl etkileneceğini kimsenin düşünmediğini belirten Aydın, “Dönem sonuna kadar proje okullarında görev yapacak öğretmenimizin motivasyonunu kim sağlayacak, umurlarında değil… Sınava girecek öğrencilerimizin böyle bir dönemde böyle bir öğretmen psikolojisi ile yaşayacağı mağduriyeti düşünen kimse yok” şeklinde konuştu.
Nitelikli okulların siyasal, sendikal ve ideolojik tahakküme mahkum edilmesinin vebaline dikkat çeken Aydın, sendika, vakıf, dernek gibi dış yapıların inisiyatifine göz yumulmaya devam edildiği sürece bu güzide okullara yazık edileceğini kaydetti. Aydın, “’Kafama göre yönetici ve öğretmen atarım!’ projesinin mimarları iyi bilsin ki Allah var, gam yok” ifadelerini kullandı.