DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çorum °C
Çorum
°C
°C
°C
°C
°C

Mazot, Gübre ve Toprak Desteğine Ek Süre

.

Özden Gazetesi Yayınları
26.02.2013
565
A+
A-

Mazot, gübre ve toprak desteğine ek süre verildi. Başvuru süresi 29 Mart 2013’e kadar uzatıldı.

2012 yılı Mazot Gübre ve Toprak Analizi Desteklenmesi ödemelerinden yararlanmak isteyen çiftçilerin 31 Aralık 2012 tarihine kadar Tarım İl Müdürlüklerine müracaat etmesi gerekiyordu.

Ancak, Türkiye genelinde ve Çorum’da da bazı çiftçiler başvuru dilekçesini zamanında veremedikleri için mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemelerinden yararlanamamıştı.

Hükümet çiftçinin mağduriyetinin giderilmesi amacıyla yayınladığı tebliğ ile; 2012 yılı mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemeleri ile ilgili başvuru süresini 29 Mart 2013 günü mesai bitimine kadar uzattı.

Destek ödemesinden,  2012 yılı Çiftçi Kayıt Sistemine kaydını 31 Aralık 2012 tarihine kadar güncelleştiren ancak mazot, gübre ve toprak analizi desteği için müracaat edemeyen çiftçiler yararlanacak.

Arena Game Center
YORUMLAR

60 − = 54

  1. AK LI FİKRİ YALANDA MI? dedi ki:

    Gıda ve tohumlar bir ülkenin ulusal güvenlik meselesidir. Tohum üretimine hâkim olanlar istedikleri ülkenin insanlarını aç bırakabilirler. Tohumların çoğu ABD ve İsrail’den geliyor.

  2. Ahmet Öz dedi ki:

    Çiftçilere yapılan destekler bir bütünlük arzetmelidir.Çiftçi ile yüz yüze konuşarak,gelişen sorunu yeri ve zamanında gidermek,zamanında destek vermek lazım.Örnek olarak:Çorum’da patates üreticisi büyük bir özveri ile 50 bin ton patates üretmiş.Bununla kalmamış sanayi patatesine yönelmiş.Bu da yetmemiş 2.hasadı gerçekleştirmiş.Devletten tek istedikleri acilen bir SOĞUK HAVA DEPOSU imiş.Ne olurdu çiftçimizin bu isteği yerine getiriliverse?Şehirlerde ipliklenmiş patatesin kilosunu 1 liradan alıyoruz.Hem çiftçi emeğinin karşılığını,hem de şehirli parasının karşılığını alamıyor.Milli servetimiz gözlerimizin önünde çöp oluyor.Ah siyasiler,güc elinizdeyken şu patates üreticilerimizin soğuk hava deposu sorununu bir çözüverseniz.