DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çorum °C
Çorum
°C
°C
°C
°C
°C

Kök Hücre Bağışı 3.5 Yaşındaki Küçük Kıza Şifa Oldu

Kök Hücre Bağışı 3.5 Yaşındaki Küçük Kıza Şifa Oldu
Özden Gazetesi Yayınları
06.12.2018
729
A+
A-

Çorum’da bir şirket tarafından düzenlenen kök hücre bağışı 3.5 yaşındaki bir kıza şifa oldu.

Bağışladığı kök hücreyle bir çocuğun sağlığına kavuşmasına vesile olan işçi Mehmet Lastikçi şirket tarafından ödüllendirilirken, Sağlık Bakanlığı tarafından da teşekkür belgesi verildi.

2014 yılında şirketin düzenlediği kan ve kök hücre bağışına katıldığını dile getiren Lastikçi, geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığından kendisini aradıklarını donör olduğunu ve bir hasta ile kanının uyuştuğunu söyleyerek bağışçı olup olmadığını sorduklarını anlattı.

İlk önce kendisine şaka yapıldığını zannettiğini dile getiren Lastikçi, “Sonra şirkette çalışan arkadaşlarımla birlikte Kızılay ile irtibata geçerek numarayı tekrar arayarak Sağlık Bakanlığından arandığımı öğrendik. Bakanlığı arayarak projeyi gönüllülük esasıyla yaptığımız için seve seve donör olabileceğimizi söyledim. Sağlık Bakanlığı Ankara’ya davet etti. Kök hücre nakli gerçekleşmeden önce tekrar tahlillerim yapıldı. İlik nakli yapılacak hastanın 3.5 yaşında bir kız çocuğu olduğunu öğrendim. Süreç böylelikle başladı. Çok farklı duygular hissettim. Bana uygun tarih ve üç hastaneyi önerdiler.

Verdikleri tarihte Ankara’ya giderek işlemlere başladık. Verdikleri aşı istir istemez kas ve bel ağrısı yapıyor. Oradaki çocukların bu ağrıları her gün çektiğini düşünürseniz bizim çektiğimiz ağrılar hiçbir şey değil. Topladılar hücreleri o yavrumuza aynı gün naklettiler” dedi.

Sağlık Bakanlığı vasıtasıyla ilik nakli yapılan çocuğun iyi haberlerini aldığını kaydeden Lastikçi, ikiz çocuklarının da nakil yapılan çocuğa bir mektup ile bez bebek gönderdiklerini söyledi.

Nakil işlemleri sırasında Türkiye’de donör bekleyen 350 bin hastanın olduğunu öğrendiğini açıklayan Lastikçi, “ Bunun yüzde 70’i çocuk, yüzde 30’uda yetişkin.  Bununla alakalı keşke değişik güzel kampanyalar yapılsa. Güzel  bir organizasyon yapılsa. Böyle bir etkinlik yapılırsa bunun içinde bulunurum” diye konuştu.

Daha sonra ilik nakli yapılan kız çocuğunun ailesinden bir mektup aldıklarını söyleyen Lastikçi, “Mektubu okuduğumda insan çok güzel bir iş yaptığını anlıyor. İster istemez duygulanıyor. Hüzünleniyor.  Hiç tanımadığı bir insana yardımcı olduğu için. Toplumda kök hücre bağışçısı çok az. Kök hücre bağışıyla alakalı güzel kampanyalar yapılsa bağışçı sayı daha da artar daha fazla hastaya ulaşılır” şeklinde konuştu.

Unable to play media. Media format not supported.
Arena Game Center
YORUMLAR

8 + 2 =

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.