Keneyi Hafife Alma!
Keneyi Hafife Alma!
H.Ü.Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden ‘Kene’ Uyarısı
Kene tutulması ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hakkında ne kadar bilinçliyiz? Türkiye için önemli halk sağlığı sorunlarından biri olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı bahar atları ile birlikte görülmeye başlıyor. Çorum’un da içinde bulunduğu bölgede son yılarda giderek artan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı ölümlere yol açıyor.
Peki keneden korunmak için alınması gereken tedbirler neler? Vücudumuzda kenen tutulması olduğunda ne yapmalıyız? Kırım Kongo Kanamalı Ateşinin bulguları nelerdir?
Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç.Dr. Sinan Zehir ve Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Nurcan Baykam havaların ısınması ile görülme riski artan keneye karşı önemli uyarılarda bulundu.
Çorum’da 2014’de tedavi gören 60 vakadan üçü hayatını kaybettiğini belirten Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç.Dr. Sinan Zehir, bu yıl ise geçtiğimiz günlerde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı tespit edilen bir kişinin başarıyla tedavi edilerek taburcu edildiğini açıkladı.
[poll id=”45″]