‘Kadın Kooperatifleri Kurumsallaşıyor’
Çorum Vali Yardımcısı Tamer Orhan, “Güçlenen Kooperatifler, Güçlü Kadınlar” projesiyle birlikte Çorum’daki kadın kooperatiflerinin kurumsal kimliğinin yükseltildiğini belirtti.
‘Kadın Kooperatifleri Kurumsallaşıyor’
Çorum’da “Güçlenen Kooperatifler, Güçlü Kadınlar” projesi kapsamında kadın kooperatifleri çalıştayı gerçekleştirildi.
2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Uygulamaları (SOGEP) programı kapsamında Çorum Valiliğince hazırlanan “Güçlenen Kooperatifler Güçlü Kadınlar” projesi kapsamında Kadın Kooperatifleri Çalıştayı kentteki bir otelde gerçekleştirildi.
Çorum Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosunun ev sahipliğinde yapılan çalıştaya, Vali Yardımcısı Tamer Orhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sümeyra Bektaş, Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eşref Savaş Başçı, Çorum Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu Koordinatörü Ömer Arslan, Ticaret İl Müdürlüğü yöneticileri, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yöneticileri, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yöneticileri, Ticaret ve Sanayii Odası Kadın Girişimciler Kurulu temsilcileri, Kadın Girişimciler Derneği temsilcileri ve Çorum merkez ve ilçelerde faaliyet gösteren kadın kooperatiflerinin temsilcileri katıldı.
Açılış konuşması yapan Çorum Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu Koordinatörü Ömer Arslan, projeye destek veren tüm kurum, kuruluş ve yetkililere teşekkür ederek projede görev alan tüm personel ile bir ekip çalışması yürüttüklerini bu yönüyle de bu projenin ekip çalışmasına güzel bir örnek olduğunu ifade etti.
“Kurumsal Kapasiteleri Yükseltildi”
Daha sonra kürsüye çıkan Vali Yardımcısı Tamer Orhan ise 18 ayda tamamlanması planlanan projenin, yüksek bir özveriyle yapılan çalışmalar neticesinde 14 ayda tamamlandığını, projeyle Çorum’da faaliyet gösteren kadın kooperatiflerinden önemli bir kısmının kurumsal kapasitelerinin yükseltildiğini kaydetti. Kooperatif işletmelerinin doğru yapılandırılmaları halinde piyasada rekabet edebilir seviyeye gelerek katma değer yaratacaklarına inandığını vurgulayan Orhan, bunun somut örneklerle görüldüğünü ifade etti. Orhan, projede görev alan tüm personele ve kadın kooperatifleri üyelerine teşekkür etti.
Çalışyatın devamında AB Dış İlişkiler Bürosu Uzmanı ve Proje Koordinatörü Dilek Bilgin projenin tanıtımı ile ilgili bir sunum yaptı.
Bilgin, 14 kurum ve kuruluşun ortak olduğu projenin bütçesinin 2 milyon 443 bin 245,06 TL olduğunu, bu tutarın 2 milyon TL’sinin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca, eş finansman tutarı 443 bin 245,06 TL’sinin ise proje ortakları tarafından karşılandığını ifade etti.
Ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Sümeyra Bektaş, “Gastronomi ve Kooperatifler” konulu bir sunum gerçekleştirdi.
Çalıştay, Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eşref Savaş Başcı’nın “Kadın Kooperatiflerinde Üretim Finans ve Planlama Maliyet Analizi” konulu sunumu ile devam etti.
Çalıştay, Ticaret İl Müdürlüğü Şube Müdürü Tülay Şahin’in “Kooperatifçilik Mevzuatı ve Yeni Yasal Düzenlemeler” konulu sunumu ile sona erdi.