DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çorum °C
Çorum
°C
°C
°C
°C
°C

İstanbul’dan Çorum’a Tanıtım Gezisi

ÇESİAD tarafından düzenlenen tanıtım programında konuşan Vali Çakır İncesu Köyü’nde köy pansiyonculuğunu geliştireceklerini söyledi

Özden Gazetesi Yayınları
14.06.2010
501
A+
A-

Çorum’un tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtılması amacıyla merkezi İstanbul’da bulunan Çorum Eğitimci Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇESİAD) tarafından düzenlenen tanıtım programı Ortaköy ilçesindeki tarihi ören yerleri ve İncesu kanyonuna düzenlenen gezinin ardından sona erdi. Geziye katılanlar protokol üyeleri ve misafir heyet İncesu Kanyonu’nun doğal güzelliği karşısında hayran kaldı.

Vali Nurullah Çakır, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Eyüp Bölük, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Özüdoğru, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ile sabah saatlerinde Ortaköy’e hareket eden dernek üyeleri, ilk önce arkeolojik kazıların yapıldığı Şapinuva ören yerlerini gezdi. Misafir heyet daha sonra ilçeye 13 kilometre uzaklıktaki İncesu Kanyonu’na geçti.

Daha sonra protokol mensupları ve dernek üyeleri, tarihi ve doğal güzellikleri bulunan İncesu köyü ve kanyonu kenarında yürüyüş yaptılar.

Çorum Valisi Nurullah Çakır, İncesu köyünde köy pansiyonculuğunu geliştireceklerini söyledi. Köy pansiyonculuğu için bir ekibin bölgede inceleme yaptığını açıklayan Vali Çakır, köyden bir evi kiralayarak veya satın alarak uygulama yapacaklarını bildirdi.

Köy pansiyonculuğu ile bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin konaklama fırsatı bulacağını anlatan Vali Çakır, ayrıca gelen misafirlere Türk misafirperverliğini göstereceklerini belirtti.

Köy halkından seracılık yapmalarını isteyen Vali Çakır, “Köyünüzde seracılığı geliştirelim. Buraya gelen insanlara her mevsim sunabileceğimiz ürünler olmalı. Siz isteyin biz devlet olarak yanınızdayız. İncesu’yu turizme kazandıralım” dedi.

Her yörenin kendine ait özellikleri bulunduğunu kaydeden Vali Çakır, “Hattuşa’ya gelen her turisti Çorum’da konaklatma şansımız yok. Gelen ziyaretçilerin ilgi duydukları alanlar nedir bunları bölge bölge tespit edeceğiz. Yapacağımız yatırımlara da bu şekilde yön vereceğiz” diye konuştu.

Artık dünyanın her bölgesinde rekabet yaşandığına dikkat çeken Vali Çakır, “Ülkemizde ve dünyada hareketlilik yaşanıyor. Bu, gün geçtikçe de artıyor. Hayıflanmaya gerek yok. Erken harekete geçen yol alır” şeklinde konuştu.

ÇESİAD Başkanı Mehmet Zait Yıldırım da dernek olarak memleketlerinin önce Türkiye’ye sonra da dünyaya tanıtılması için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Daha önce de Çorum’a geziler düzenlediklerini hatırlatan Yıldırım, ”Çorum’da her alanda büyük bir potansiyel var. Başta turizm ve sanayi olmak üzere kentimizin her alanda kalkınmasına katkıda bulunmak ve Çorum’un yerel dinamikleriyle iş birliği yapmak istiyoruz. İstanbul’da yaşayan Çorumlular olarak memleketimizin gelişmesine yardımcı olmak bizlere mutluluk veriyor” diye konuştu.

Çorum’un tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtılması amacıyla düzenlenen gezide en çok ilgiyi Beşiktaş’ın eski futbolcusu Pascal Nouma çekti. Ortaköy ilçesinde ünlü futbolcuyu gören hayranları Nomua’nın etrafını sararak bol bol fotoğraf çektirdiler. Hayranlarının gösterdiği ilgi karşısında memnun olduğu gözlenen Nouma, bol bol imza dağıttı.

Arena Game Center
YORUMLAR

56 + = 64

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.