DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çorum °C
Çorum
°C
°C
°C
°C
°C

İSKİLİP’TE MESLEK YÜKSEK OKULU HEYECANI

Deri teknolojisi, Kontrol ve Otomasyon Sistemleri ve El Sanatları Bölümleri açılması düşünülen bölümler

Özden Gazetesi Yayınları
12.02.2010
521
A+
A-

Hitit Üniversitesi dördüncü Meslek Yüksekokulunu açıyor. Üniversite senatosu, İsklip’e Meslek Yüksekokulu açma kararı aldı

Şubat ayı toplantısını İskilip ilçesinde yapan Hitit Üniversitesi Senatosu, İskilip Kaymakamı Mehmet Yılmaz ve Belediye Başkanı Numan Sezer ile yaptığı görüşmeler ve incelemeler sonucunda İskilip’te bir Meslek Yüksek Okulu kurulması yönünde karar aldı.

Üniversite yönetimi yüksekokula dönüştürülmek üzere devredilmesi planlanan “İskilip Anadolu Lisesi” binasını inceledi. İncelemeler sonucunda lisenin çeşitli tadilatlardan geçtikten sonra yüksek okul binası olabileceği konusunda görüş bildirildi.

Öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamak üzere, İskilip Belediyesi, İskilip Anadolu Lisesi karşısında yer alan eski Tekel binası da üniversiteye tahsis edilecek. Bu bina öğrenci yurdu olarak İskilip Belediyesi tarafından yenilenecek.

Senato tarafından alınan karara, YÖK olumlu görüş bildirirse Hitit Üniversitesi 4. meslek yüksekokuluna kavuşacak. Meslek Yüksek Okulu’da ilk olarak deri teknolojisi, kontrol ve otomasyon sistemleri ve el sanatları bölümleri yer alacak. İlerleyen yıllarda koşullara göre Meslek Yüksek Okulu’na yeni programlar da eklenebilecek.

İskilip’te dericilik, el sanatları gibi sanayi kollarının gelişmişliğinin meslek yüksekokulu açılmasında ön planda tutulduğuna dikkat çeken Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan, “Yüksek Okul açmak zor değil, fakat sürdürülebilirliğini sağlamak ve açılan yüksek okula öğrenci talebini arttırmak önemlidir.” Dedi.

İskilip Kaymakamı Mehmet Yılmaz ve Belediye Başkanı Numan Sezer, İskilip Meslek Yüksek Okulu’nu tercih edecek öğrencilerin her türlü gereksinimlerini karşılayacaklarının sözünü verdiler.

Hitit Üniversitesi Senatosu ayrıca Hitit Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde Çorum’a “Güzel Sanatlar Bölümü” açılmasını kararlaştırıldı.

Arena Game Center
YORUMLAR

33 − = 31

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.