DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çorum °C
Çorum
°C
°C
°C
°C
°C

İnsan Hakları Paneli

“Çorum’dan insan hakkı ihlali konusunda 6 kişi müracaat etti”

Özden Gazetesi Yayınları
11.12.2013
556
A+
A-

İNSAN HAKLARI PANELİ
Hitit Üniversitesi ve Çorum Barosu panel düzenledi

Hitit Üniversitesi ve Çorum Barosu tarafından insan hakları paneli düzenlendi.

“Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin 65. Yılında İnsan Hakları ve Uygulamaları” konulu panel Turgut Özal Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Şaban Haklı’ın oturum başkanlığını yaptığı panele konuşmacı olarak Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ahmet Özalp, Doç.Dr. Hasan Yücel Başdemir ve Avukat Zeynep Demirbaş Balyaz konuşmacı olarak katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Doç.Dr. Şaban Haklı, Çorum’dan insan hakkı ihlali konusunda 6 kişinin müracaatta bulunduğunu açıklayarak toplumun insan hakları konusunda bilinçsiz olduğunu vurguladı.

Açılış konuşmasının ardından panelistler söz aldı.

Doç.Dr. Ahmet Özalp “Tarihsel süreçte insan hakları”,  Doç.Dr. Hasan Yücel Başdemir “Ulusal ve uluslar arası mevzuat açısından Türkiye’de insan hakları sorunu”, Avukat Zeynep Demirbaş Balyaz’da “Avrupa insan hakları sözleşmesi çerçevesinde adil yargılama hakkı” konusunu ele aldı.

Arena Game Center
YORUMLAR

3 + = 8

  1. Ahmet Öz dedi ki:

    İnsan hakları konusunda farkındalık yaratacak bilgilendirme ve etkinliklere muhtacız.Hak,empatiyle anlam taşır.Empatiyi yüzlerce yıl önce Hz.Peygamberimiz bize tavsiye etmiş ama öylesine erkek egemen bir güç gösterisine kendimizi kaptırmışız ki,karşımızdakinin sözünü bile dinlemek istemiyoruz.Bu kötü alışkanlığımızı yurt dışında sergilediğimizde,mesela kadına,kıza,çocuğa şiddet sergilediğimizde anında cezayı yer,çocuğumuz ya da eşimiz sığınma evine alınıverir.Rahatlıkla yere sigara izmaritini ve çöpü attığımızda hatırı sayılır bir ceza ile karşılaşırız.Şan olsun diye sevincimizi ya da öfkemizi silah sıkarak kutladığımızda bilinçli vatandaş hemen telefonla polise haber verir,eylemimiz cezasız kalmaz.Bizde toplum içinde şiddet gören birini görsek,seyretmeyi yeğler,tepki göstermeyiz.İçimize bir korku sinmiş,3 maymunu oynamakla sorunları halının altına süpürürüz.Tepkisizliğimiz tüm tüplumu yaralarken,tepkimiz de yasaları çiğneyip kamu mallarına zarar verecek şekilde oluşuyor.Bizim acilen insan hakları konusunda,uygulamalı ciddi bir eğitim görmemiz lazım.İlkokullara,orta,lise hatta üniversiteye kadar zorunlu insan hakları dersi koymamız elzem hale gelmiştir.Saygılarımla.