DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çorum °C
Çorum
°C
°C
°C
°C
°C

‘İlçelerin Küçültülmesine Seyirci Kalmayacağız’

‘İlçelerin Küçültülmesine Seyirci Kalmayacağız’
Özden Gazetesi Yayınları
13.01.2025
112
A+
A-

‘İlçelerin Küçültülmesine Seyirci Kalmayacağız’

Cumhuriyet Halk Partisi Çorum İl Başkanı Av. Dinçer Solmaz, Çorum’da 5 ilçede mal müdürlüklerinin kapatılmasına, ilçelerin küçültülmesine, hizmetten mahrum bırakılmasına ve yok edilmesine seyirci kalmayacaklarını söyledi.

İlçelerden gelen tepkiler üzerine mal müdürlüklerinin kapatılması kararının şimdilik askıya alındığını, ancak her an hayata geçirilebileceğini bildiren Solmaz, ilçeler için büyük öneme sahip kurumların kapatılmaması gerektiğini kaydetti.

Çorum Vergi Dairesine bağlı olarak hizmet veren Kargı, Dodurga Oğuzlar, Laçin ve Uğurludağ mal müdürlüklerinin kapatılarak Osmancık ve İskilip’e bağlanacağını duyurulmuş, ancak daha sonra gelen tepkilerin ardından karar askıya alınmıştı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Dinçer Solmaz, Kargı İlçesi’nde CHP İlçe Başkanı ve Belediye Başkanının da girişimleri ile halkın duruma büyük tepki gösterdiğini, imza kampanyası ve eylem başlatma aşamasında kararın bir süre ertelendiği bilgisinin geldiğini ifade etti.

Çorum’da 5 ilçede halkın duruma tepkili olduğunun altını çizen Solmaz, “böyle bir kararın hayata geçirilmesi ilçelerin hizmetten mahrum bırakılması ve küçülmesine, yok olmasına zemin hazırlanacağı anlamını taşır. Mal müdürlükleri hizmete devam etmeli ve kesinlikle kapatılmamalıdır.

Son olarak alınan askıya alma kararından kesinlikle geri adım atılmamalıdır. İlçelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın iş ve işlemlerini kolaylaştırmak için ilave yatırımlar yapılacağına, var olan yatırımların, kurumların kapatılması yanlıştır. Bu konuda mücadelemize, halkın ve kurumlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Kararın şimdilik askıya alınmasını sağlayan tüm halkımıza da teşekkür ediyoruz” dedi.

Arena Game Center
YORUMLAR

+ 35 = 44

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.