İhale Yapıldı, 150 Noktaya Kurulacak
İhale Yapıldı, 150 Noktaya Kurulacak
Çorum Belediyesi Sıfır Atık Projesi kapsamında tekstil-giysi kumbaraları sayesinde kullanılmayan giysileri niteliklerine göre ayrıştırarak tekrar ekonomiye kazandırmak için ihaleye çıktı.
Turgut Özal Belediye Konferans Salonu’nda Encümen huzurunda açık artırma usulü ile gerçekleştirilen ihalede, Çorum’da 150 noktaya konulacak tekstil kumbara noktaları 3 yıllığına kiraya verildi.
5 taliplinin teklif sunduğu ihalede en yüksek teklifi 1 milyon 561 bin lira ile Ali Öztürk verirken, ihalenin sonucu başkanlık makamının onayına sunuldu.
3 Yıllığına Kiraya Veriliyor
Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, “Hali hazırda uygulamaya geçirdiğimiz tesislerimizle atıkları sınıflarına göre ayırarak dönüştürüyor ve ekonomiye kazandırıyoruz. İnşaat atıkları biriktirme merkezi ile de inşaat atıklarını altyapı hizmetlerinde dolgu malzemesi olarak kullanıyoruz. Sıfır atık projesi kapmasında sorumluluk sınırlarımız içerisinde oluşan tekstil ve giysi atıklarının yeniden değerlendirilmesi amacı ile toplanması ve taşınması işini 3 yıllığına ihaleyle vereceğiz” dedi.
Atıkların Geri Dönüşümü İçin Farkındalık
Tekstil atıklarıyla ilgili bilgi veren Başkan Yardımcısı Yağbat, “Tekstil atıkları tüketicilerin kullanımı sonrası veya tekstil endüstrilerinde üretim süreçlerinde ortaya çıkan atıklardır. Bizi ilgilendiren kısım hemşehrilerimizin kullanımı sonrası artık ihtiyaç duymadığı veya kullanılmayacak derecede tahrip olmuş giysi ve ayakkabı gibi tekstil ürünleridir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen “Sıfır Atık” projesi kapsamında Çorum’da atıkların geri dönüşümü konusunda farkındalık kazandırmak için çalışma başlattık” diye konuştu.
150 Noktaya Tekstil ve Giysi Kumbarası Konacak
Tekstil ve giysi atıklarının bırakılması için 150 farklı noktaya tekstil ve giysi kumbarası koyacaklarını belirten Yağbat, “kumbaralara kullanılmış tüm giysi (şapka, kazak, t-shirt, çorap, elbise, pantolon, ayakkabı, terlik, bot vb.) ve diğer tekstil ürünleri olan (battaniye, örtü, eşarp, perde, çanta, havlu vb.) atılacak. Büyük bir katma değeri olan tekstil ve giysi atıklarını tekrar ülke ekonomisine kazandıracağız” ifadelerine yer verdi.