HİTÜ’de “Proje Pazarı” Sergisi Açıldı
Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin hünerlerini sergilediği “Proje Pazarı” sergisi açıldı.
Hitit Üniversitesi tarafından 24 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Bahar Etkinlikleri ve Mezuniyet Töreni kapsamında Mühendislik Fakültesi lisans öğrencilerince hazırlanan lisans araştırma, bitirme proje ve tasarım çalışmaları kapsamında ortaya çıkan ürünler, Mühendislik Fakültesi’nde açılan ‘Proje Pazarı’nda sergilendi. İş dünyasıyla üniversite öğrencilerinin projelerini buluşturan sergiyi, Vali Necmeddin Kılıç, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan da ziyaret etti.
Burada öğrencilerin yaptıkları proje çalışmalarını inceleyen Kılıç ve Alkan, öğrencilerden projeleri hakkında bilgiler aldı.
HİTİT ARTIK ÜLKEMİZDE TANINAN BİR ÜNİVERSİTE
Hitit Üniversitesi’nin artık Türkiye’de tanınan bir üniversite haline geldiğini belirten Vali Necmeddin Kılıç, “Çorum’da güzel şeyler oluyor. Üniversitemizin kentimizdeki sosyal hayata, kentimizdeki fikri hayata çok ciddi katkıları var. Hitit Üniversitesi artık bir marka. Artık Türkiye’de tanınan bir üniversite. Nasıl ki Tıp Fakültesi’nde güzel şeyler oluyorsa, bugün de Mühendislik Fakültesi’nde örnek işlerin ortaya çıktığını görüyoruz. Bir taşra üniversitesinde kolay kolay rastlanamayacak, ancak büyükşehirlerdeki üniversitelerin yapabildiği işleri bizim üniversitemizin de yapabildiğini görmek bizleri de mutlu etti” diye konuştu
ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNİ OLUŞTURMAK ÇOK ÖNEMLİ
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise üniversite öğrencileri ile iş dünyası temsilcilerini bir araya getirmenin önemine dikkat çekti. Türkiye’nin 2023 vizyonuna ulaşabilmesi için üstlendikleri sorumluluğun farkında olduklarını kaydeden Alkan “Üniversitemizde her zaman söylediğimiz gibi sadece eğitim değil üniversitemizin sahip olduğu bilgi birikimini topluma da yansıtmak için çalışıyoruz. Her bir birimimizin kendine özgü ayrı bir sorumluluğu var. Ülkemizin 2023 vizyonuna ulaşması için, dünyada sayılı güç haline gelebilmemiz için üniversite-sanayi işbirliğini kurmamız gerekiyor. Bu da çok kolay bir iş değil. Bu anlamda da öğrencilerimizin projelerini iş dünyasıyla buluşturmaya dönük olan bir çalışmadır. Biz öğrencilerimizin daha mezun olmadan ilgili sektörlere proje üretmeleri yönünde teşvik ediyoruz. Bu anlamda da Mühendislik Fakültemiz öğrencilerin projeleriyle böyle muazzam bir sergi oluşturdular. Buradaki amacımız öğrencilerimizin projelerini ilgili iş dünyasının temsilcileriyle buluşturmak ve öğrencilerimizin mezuniyetinden sonra da istihdam edilmelerini sağlamaktır” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin bilimsel düşünme, araştırma, proje üretme ve takım çalışması anlayışının gelişmesine katkıda bulunan bu projelerin değerlendirileceği ve dereceye giren projeler ödüllendirileceği öğrenildi.