Hitit Teknesi Suya İndi
Hitit Teknesi Suya İndi
Hitit Üniversitesi Su Ürünleri ve Su Sporları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde uygulama ve araştırmalarda kullanılmak üzere alınan Uygulama ve Araştırma Teknesi, düzenlenen törenle suya indirildi. Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve senato üyelerinin katılımıyla Obruk Barajı’nda suya indirilen tekne, merkez bünyesinde gerçekleştirilecek ulusal/uluslararası su sporları başta olmak üzere, tüm baraj alanında su ürünleri ile ilgili bilimsel çalışmalarda da kullanılacak.
Törende bir konuşma yapan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Üniversitelerin sadece eğitim veren kurumlar değil, aynı zamanda bulunduğu şehrin hatta bölgenin sosyal, kültürel ve sportif alanda kalkınmasına da katkı sağlaması gerektiğine yürekten inanıyoruz” dedi. Çorum’a katkı sağlayacak kültür, sosyal, spor ve turizm alanlarında yapılacak projeleri gerçekleştirmeye büyük önem verdiklerini vurgulayan Alkan, özellikle su sporları olmak üzere, tüm baraj alanında su ürünleri ile ilgili bilimsel çalışmalarda da kullanılacak olan teknenin hayırlı olmasını temenni etti.
Kızılırmak Nehri Havzasının önemli projelerinden biri olan Obruk Barajı’nın bulunduğu konum itibariyle Yüzme, Yelken, Katamaran, Dalma-Dalış Eğitimi, Sürat Teknesi Yarışları, Kano Yarışları, Kürek Yarışları, Su kayağı, Tekne yarışı (regetta), Uçurtma Sörfü, Olta Balıkçılığı gibi sportif etkinliklere oldukça elverişli olduğunu ifade eden Rektör Alkan, bu konuda hızla devam eden çalışmalara daha fazla ivme kazandırmak amacıyla teknenin alındığının altını çizerek Hitit Üniversitesi Su Ürünleri ve Su Sporları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin su sporlarına yönelik olarak, tesislerle aktif hale getirilmesiyle yakın zaman içerisinde bölgenin su sporları alanında bir merkez haline dönüşeceğine inandığını belirtti.
Merkez bünyesinde yapılacak çalışmaların, bölgenin su sporları merkezi haline gelmesinin yanı sıra bölgeye ve yöreye özgü farklı turizm türlerinin bütünleştirilmesini sağlayarak bölgenin turizm alanında da cazibe merkezi olmasına büyük katkılar sağlayacağını açıklayan Rektör Alkan, “Dünyada spor turizminin büyüklüğü yaklaşık 180 milyar dolar. Uluslararası hesaplamalarda çıkan ortalamalara göre ise spor turisti normal turistin yaklaşık iki katı kadar harcama yapmaktadır” ifade etti.