Hattuşa’nın Gurur Yılı Turizm Şöleniyle Taçlanacak
Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen 50’nci Turizm Haftası etkinlikleri Hattuşa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girişinin 40’ıncı yılı anısına 15 ile 22 Nisan tarihleri arasında birbirinden renkli programlarla kutlanacak.
Turizmin sadece doğal güzellikleri görmek için yapılan bir seyahat olmaktan çıkarak kültürler arası etkileşimi en üst düzeye taşıdığına dikkat çekilen müdürlük değerlendirmesinde bu alanın evrensel barışa ve ülke ekonomisine büyük katkı sunduğu vurgulandı. Zengin kültürel varlıkları ve eşsiz doğasıyla adeta bir yeryüzü cenneti olan Çorum’da turizm bilincini geliştirmek amacıyla her yıl düzenlenen etkinliklerin bu yıl ellincisinin gerçekleştirileceği belirtildi.
Hattuşa’nın uluslararası alandaki 40’ıncı yıl gururunun yaşanacağı haftanın resmi açılışı 15 Nisan Çarşamba günü saat 11.00’de Boğazköy Müzesi’nde yapılacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak programda açılış konuşmalarının ardından geçmişten günümüze Boğazkale’den görünümler adlı film gösterimi sunulacak. Etkinlikler kapsamında akademisyen Metin Alparslan eski çağda Anadolu’da yazılar ve diller üzerine bir sunum yaparken Meltem Doğan Alparslan ise yazının doğuşu ve çeşitlenmesini anlatacak. Hitit Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Ömer Can Satır’ın müzik dinletisi sunacağı açılışta Teşup vitrini, konuşan tabletler sergisi ve çocuk eğitim atölyesinin açılışları da gerçekleştirilerek misafirlere Hitit mutfağından ikramlarda bulunulacak.
Kutlama programı açılış gününün öncesi ve sonrasında da çeşitli etkinliklere sahne olacak. 14 Nisan Salı günü saat 08.00’de Çorum, Alaca Höyük ve Boğazköy müzelerinde akran eğitimi ve ören yeri gezileriyle başlayacak olan maraton 16 Nisan Perşembe günü Şehit Mustafa Solak Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin Çorum Müzesi’ndeki atölye çalışmalarıyla devam edecek. Doğaseverler 17 Nisan Cuma günü Gümgüm ve Örencik şelalelerinde doğa yürüyüşü ile çevre temizliğinde buluşacak. Haftanın son günlerinde ise il merkezindeki çeşitli liselerde müze ile ören yeri tanıtımı yapılarak kültür koruyucuları eğitim programları düzenlenecek.

