DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çorum °C
Çorum
°C
°C
°C
°C
°C

“Engelliler Haftası, Farkındalık Oluşturma Günleridir”

“Engelliler Haftası, Farkındalık Oluşturma Günleridir”
Özden Gazetesi Yayınları
12.05.2021
468
A+
A-

“Engelliler Haftası, Farkındalık Oluşturma Günleridir”

Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı “Engellilerimizin sorunları sadece bir gün ve bir hafta diliminde ele alınmakla yetinilmemelidir” dedi.

Saatcı, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle yayınladığı mesajında “Engelliler Haftası, bir kutlama değil, farkındalık oluşturma günleridir. Engellilerimizin sorunları sadece bir gün ve haftada değil, sürekli ele alınmalı, gündemde tutulmalıdır. Toplumda fırsat eşitliği bütün bireyler için sağlanmalıdır” ifadesini kullandı.

Ülkelerin gelişmişliklerinin, vatandaşlarına verdiği değerle ölçüleceğini belirten Saatcı açıklamasını şöyle sürdürdü:

Bir devlet, bütün vatandaşlarını kucaklayabiliyor, onların yaşam kalitesini yükseltiyor ve sıkıntılarını giderebiliyorsa, sosyal devlettir. Devlet, özellikle dezavantajlı vatandaşlarına pozitif ayrımcılık yapmalı, onların hayatlarını kolaylaştırmalı ve üretime katkıda bulunmalarını sağlamalıdır. Engellilerin kamusal hayatın her alanına tam ve bağımsız kişiler olarak katılımı, çalışma alanında fırsat eşitliğinin sağlanması, kişisel gelişim imkânlarından istifade edebilmeleri, eğitim öğretim hizmetlerine erişimin kalıcı olarak sağlanması, yapılan düzenlemelerin engelli vatandaşlarımız da düşünülerek planlanması ve uygulanması, engellilerini dört duvar arasına kapatmayan, sosyal alanda imkân ve kamusal alanda istihdam oluşturan bir Türkiye ve dünya için herkes duyarlı olmalı ve elinden geleni yapmalıdır. Engelli kardeşlerimiz sadece insanların iyilikseverliğine terk edilmeden ayrımcı olmayan iyi yasaların imkânına da kavuşturulmalıdır. Engelliler Haftası’nda, engellilerimizin sorunları sadece bir gün ve bir hafta diliminde ele alınmakla yetinilmemeli; sürekli gündemde tutulmalı ve çözümün de üretildiği günler olmalıdır.

Sağlık-Sen Çorum Şubesi olarak, engellilerimizin sorunlarının çözümü ve kazanımlarının daha da artması için üzerimize düşen konularda her türlü desteği ve mücadeleyi vereceğimizin bilinmesini istiyoruz. Ayrıca başta sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın olmak üzere, engellilerimizin ve vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını tebrik ederiz.

Arena Game Center
YORUMLAR

− 6 = 1

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.