DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çorum °C
Çorum
°C
°C
°C
°C
°C

En Çok Motosiklet Kaydı Yapıldı

En Çok Motosiklet Kaydı Yapıldı
Özden Gazetesi Yayınları
20.10.2025
503
A+
A-

En Çok Motosiklet Kaydı Yapıldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Çorum’daki trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı 2025 yılı Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre 13 bin 321 adet (yüzde 6,4) artarak 222 bin 260’a ulaştı.

TÜİK Samsun Bölge Müdürlüğü tarafından “Çorum İli, Trafiğe Kayıtlı Bulunan Motorlu Kara Taşıtları, Eylül 2025” konulu basın bülteni yayımlandı. Bültendeki verilere göre, 2025 Eylül ayı sonu itibarıyla Çorum’daki toplam 222 bin 260 motorlu kara taşıtının yüzde 44,6’sını otomobil (99 bin 179), yüzde 21,6’sını traktör (48 bin 7) ve yüzde 17,6’sını motosiklet (39 bin 173) oluşturdu.

Taşıt türlerine göre bir önceki yılın aynı ayına kıyasla en yüksek artışın yüzde 21,1 ile motosiklette yaşandığı kaydedildi. Bu artışı yüzde 10,6 ile özel amaçlı taşıtlar ve yüzde 5,2 ile otomobil takip etti.

Eylül ayı içerisinde Çorum’da devri yapılan toplam 5 bin 655 adet taşıt içinde otomobil, yüzde 61,2 ile ilk sırada yer aldı. Otomobili, yüzde 14,1 ile traktör ve yüzde 11,0 ile kamyonet izledi.

Arena Game Center
YORUMLAR

84 + = 90

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.