Dodurga Madende Kriz Büyüyor
Dodurga Madende Kriz Büyüyor
“Bu Köyün Yok Olmasını İstiyorlar”
Dodurga maden ocağının kapatılmasıyla başlayan gerginlik devam ediyor.
Bugün maden ocağının bulunduğu Dodurga-Tutuş köyü mevkiindeki hafriyat alanında toplanan maden işçileri ve işçi yakınları maden işletmesine ait kamyonların hafriyat dökmesini engelleyerek tepki gösterdiler.
Geçimini çöpe dökülen maden hafriyatı içinden çıkan kömürlerle sağlayan halk, maden sahibi özel şirketin artık kendilerine çöpten kömür toplatmadıklarını iddia ettiler.
Köylüler “işçilerimizi işten attılar şimdide kömür toplatmıyorlar bu köyün yok olmasını istiyorlar” diyerek tepki gösterdiler.
Toplanan kalabalığın sakinleşmesi ve konuya çözüm bulunması için olay yerine Dodurga ilçe kaymakamı Muhammed Emin Elmalı geldi.
Köy halkı ve işten çıkarılan işçilerle konuşan kaymakam Elmalı, vatandaşları sakinleştirdi.
Rifat bozdumanda kim yahu. La çık piyasayada boy göster. Oturduğun yerden laklaka yapıyorsun.
Bende bir tutuş köylü olarak sonuna kadar haklı oldukları bu davada bende yanlarında olduğumu bilmelerini isterim. benim güzel köylüm bu madende çalıştırılmayacaksa bütün tarım arazilerini niye yok ettiler ekmekleri elinden alınmışsa bu köylü ne yapacak bu gençler ne yapacak?cumhurbaşkanı diyorya 3 çocuk diye hangi parayla bakılacak birde onu söylesin? tabii sizlerin tuzunuz kuru askeri ücretin 900tl.olduğu bir ülkede birde utanmadan oy istiyorsunuz?hiç kimseden utanmadığınızı biliyoruz bari allahtan korkun ?
DODURGA YENİ ZALİMLERE TESLİM EDİLDİ
Geçmiş günlerde Dodurga’da bir haksız uygulama daha gerçekleşti. Dodurga kaymakamlığının bünyesinde yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma hizmetlerinde değerlendirilmek üzere açılmış olan kadro iptal edildi. Kadro için eleman alım ilanı verilmiş ve müracaatlar alınmıştır. İlanda belirtilen şartlara uygun bir kişi müracaatta bulunmuştur. Ne var ki müracaat eden kişi MHP’li babanın çocuğudur. Yine ayrımcı AKP zihniyeti devreye girmiş ve kadro iptal edilmiştir. Kadro iptal olmamış olsaydı şüphesiz Dodurga kazanacaktı. Bir mıh bir nal kurtarır, bir nal bir at kurtarır… Hakkını aramak için Kaymakam beyle görüşen babaya verilen cevap, ülke yönetiminin ne hale geldiğinin acı örneklerinden biridir. İlçede devlet adına adil yönetim için var olan Kaymakam aynen şu cevabı vermiştir. ‘’ Ne yapayım, benim elimde bir şey yok. Emir büyük yerden geldi ‘’ Milletin varlığını, egemenliğini ve hukukun üstünlüğünü sağlamakla ilgili kurumsal yapı devlettir. Milleti ilgilendiren her türlü konuda milletin sığınacağı yer devlettir. Anayasa da devlet tarifi yapılırken milletin birliğinden bahsedilir. Yoksa T.C Devleti büyük küçük, şişman zayıf, uzun kısa, dar geniş diye bölünmez. Eskiden köye gelen tahsildar, devlet diye yere göğe sığdırılmazdı. Şimdi milletin bir kısmıyla yönetimi hileyi şerre uygun eline geçirenler ne zaman devlet oldular. Kaymakam bey, körle yattım şaşı kalktım mı diyorsun. Eğer sen orada devleti eşelek siyasetçilere teslim ettiysen, o makamda oturma. Biraz adamlık istiyor halk. , Bu olayın baş sorumlusu, AKP Milletvekili Cahit BAĞCI ve AKP’nin yerel eşelekleri. Cahit BAĞCI il barajı sayesinde senin hanene yazılan ÜLKÜCÜ oylar haram olsun. ÜLKÜCÜLÜĞÜN genel felsefesi herkese sahip çıkmaktır. Lakin bu kendilerine yapılanları unutacağı anlamına gelmez. Bu haram saltanatınız ilanihaye devam etmeyecektir. ‘’KESER DÖNER SAP DÖNER, GÜN GELİR HESAP DÖNER’’
DODURGA MADENLERİ ÜZERİNDEN BÖLGEDE KURULAN SÖMÜRÜ DÜZENİ
Dodurga ilçesinde madenlerin özelleştirilmesi ile başlayan bölge halkının yaşamsal sorunlarının ana nedenleri, özelleştirmede yapılan yolsuzluklardır. Bu sorunların başında, bölgenin tek gelir kaynağı olan madenlerden halkın uzaklaştırılması ve kendilerine ait arazilerin kamulaştırılıp özel şirket Çelikler Madencilik A.Ş’ ye devredilmesidir. Bu özelleştirmenin nedeni, Devletin KİT kurumlarında zarar ettirilmiş olmasıdır. Devleti yönetenler, kendi beceriksizliklerinin bedelini millete ödettirmektedir. Bölgede AKP’ nin Eşelek siyasetçileri, Madenleri Devlet işletirken başarısız, seciyesiz, seceresiz ve Eşelek İşletme Müdürünü, TKİ’ nin başına sırf İmam Hatip mezunu diye Genel Müdür yapmışlar ve Türkiye’nin Maden bölgelerinde, TKİ’nin özelleştirilen Maden ocaklarında kazalar yaşanmaya başlanmıştır.(Soma, Ermenek… vb.). Emin olun ki bu kazalardan sorumluluğu bulunan bu Genel Müdür kadar, vicdanlarda onu o makama getiren Çorumlu AKP’lilerde sorumludur.Karanlık Akşamdan başlar. Gündüz tedbir alınmazsa karanlıkta kalmak kaçınılmazdır. Maden sahaları ( Ayva ocağı sahası hariç )2003 yılında Çelikler Madencilik A.Ş’ ye devredilirken, yapılan sözleşme gereği, saha %17 rödevanslı olarak işletme hakkı ile on yıllığına verildi. İlk beş yıl sadece yer altı işletmesi uygulanacaktı. Bundan maksat, yöre halkının istihdam edilmek istenmesiydi. İkinci beş yıl yer altı ve açık ocak beraber işletilecekti. İşletmede TKİ’ye ait olan yer altı ve yer üstündeki tüm makine, teçhizatlar ve stok kömürler ile Dodurga Esentepe mahallesinde bulunan lojmanlar dahil tüm gayrimenkuller söz konusu şirkete kullanımına sunuldu. Eğer aşağıda bulunan soruların cevabını sağlıklı bir şekilde bulabilirsek, bölge insanlarının içinde bulunduğu ekonomik çaresizliği daha iyi anlamış oluruz.
1- 2002 yılı seçimlerinde AKP Milletvekilleri kimlerdir.
2- 2002 yılında Ayva ocağı sahası işletme hakkı kime aittir ve dönemin Milletvekillerinden hangisi ile akrabalık ilişkisi vardır.
3- 2003 yılında Çelikler Madencilik A.Ş’ ye işletme hakkı devredilen (satılan) ve kömürünün yakıt olarak kullanılması ilgili İl müdürlüğü tarafından yasaklanmış Ayva ocağı sahasını söz konusu şirket ne amaçla, hangi bedelle satın almış ve bu güne kadar bu ocaktan kömür üretip, Kalitesi uygun kömürlerle harmanlayarak Fon kömürlerinin içerisine katmış mıdır, daha sonra bu ocaktan kömür üretimini neden bırakmıştır.
4- Çok sayıda ve uzak İllerde Fon aracılığı ile alınıp fakir ailelere dağıtılan kömürler, neden TKİ işletmelerinden değil de söz konusu şirketten alınmış ve hangi bedel ödenmiştir.
5- Fona alınan kömürlerin Isıl değer analizleri sık sık yapılmış, TSE uygunluğu nasıl kontrol edilmiş ve uygunsuzluk ile ilgili cezai yaptırım uygulanmış mıdır.
6- TKİ ile yapılan %17 rödevanslı işletme sözleşmesine göre, üretilen kömürlerdeki devlet payı hakkı takip edilmiş midir. Yani kantarın topuzu kimin elindedir.
7- Dodurga AKP ilçe başkanının, TKİ’deki çalışma konumu nedir. İşçi statüsünde olanların yasal olarak denetim yapma hakkı var mıdır ve neden Dodurga’da kendisine ait ev varken söz konusu şirketin uhdesinde olan lojmanlarda ikamet etmektedir. TKİ’yi temsilen Dodurga’da kimler çalışmaktadır ve AKP’li siyasetçilerle akrabalık bağları var mıdır.
8- Dodurga’da maden sahasında TKİ’ye ait makine, teçhizat ve taşınmaz malların söz konusu şirketin kullanımına verilmesi, hangi şartlara bağlanmış ve sağlıklı kullanımları adına gerekli yasal takipler yapılmakta mıdır.
9- Devir işlemi yapılırken ilgili sözleşme gereği, yer altı ve açık ocak Ton/yıl üretim miktarları nedir, kağıt üzerinde bildirilen bilgilerin doğruluğu nasıl ve kim tarafından yapılmaktadır.
10- Kömür üretimi ve dekapaj dökümü yapılan sahalarda, ilgili bakanlığın yayınlamış olduğu genelgeye uygun çalışmalar yapılmakta mıdır.
11- Açık ocak çalışmaları için gerekli projeleri kim hazırlamakta ve uygulamada proje takibi yapılmakta mıdır.
12- Maden bölgesindeki bölge halkı üzerine tapulu olan araziler, hangi istimlak bedelleri üzerinden yapılmış, halkın mağduriyetleri göz önünde tutularak sağlıklı yapılmış ve bedelleri ödenmiş midir.
13- Söz konusu işletmeci şirket, fakir olan bölge halkının atık kömürleri değerlendirmek istemesine, gerekli İş Sağlığı ve Güvenliği tedbirlerinin riske edilmediği hallerde neden müsaade etmemektedir. (Halbuki Milli üretime katkı sağlamaktadır ).
14- Söz konusu şirket, çalışan işçilerin kaçını adamlarına dövdürmüş ve kaçını tehdit etmiştir. Ankara menşeili tehdit unsurları bölgeye gelmiş midir.
15- Kömür yıkama ünitelerinden çıkan atık suları temizlemek için arıtma tesisi var mıdır ve atık sular nereye verilmektedir. Dodurga Tarım Koruma Derneğine ne kadar ceza ödenmiştir.
16- Şirket Maden sahası yakınlarında bulunan ve kömür taşıyan yüksek tonajlı araçların bozduğu köy yollarının bakımını yapmakta mıdır.
17- Şehirler arası kömür taşıma işlerini yaptığı kendi araçlarına kara yolları kanununun ilgili maddesi gereği tonaj uygulaması yapmakta mıdır.
18- Dodurga bölgesinden sorumlu ve Dodurga doğumlu olan Milletvekili Cahit BAĞCI ve yerel siyasetçilerin Çelikler Madencilik A.Ş’ ye samimiyet derecesinde bağlı olmalarının gerekçesi nedir. Son yapılan yerel seçimlerde Cahit BAĞCININ desteklediği Belediye başkan adayı Mustafa AYDININ söz konusu şirket tarafından desteklenmesi karşılığında ne söz verilmiştir. 2010 yerel Seçimlerinde Demokrat Partiden Dodurga belediye başkanı seçilen, Çorum belediye başkanı M. KÜLCÜ’ nün eşinden dayısı olan Bekir KILIÇ, AKP’ye geçip AKP Belediye başkanı iken 2014 yerel seçimlerinde desteklenmeyip, Başta AKP Milletvekili olan Cahit BAĞCI olmak üzere AKP Dodurga yönetimi Demokrat Parti adayı olan Mustafa AYDIN’ın,desteklenmesi yönünde Çelikler Madencilik A.Ş sahiplerinden istekte bulunmuş mudur. ( Seçimlerde Demokrat Parti adayı Mustafa AYDIN kazanmıştır ).Hürmetlerimle.
Sandikta verilecek cevap belli o zaman insan evladi bu insanlari basimiza musallat edenler bir kere daha dusunur insallah
Dodurga Kömür Madenlerinin, yandaş şirket tarafından işletilmesinin getirmiş olduğu olumsuz ve yasa dışı bir hususu daha söylemek istiyorum. Bu husus, bölgede yer altında çalışacak işçi sayısının çok olmasını zorunlu kılacak yer altı üretim konusu. Eğer şirket sözleşmenin istediği yıllık 142 bin Ton/yıl kömürü yer altından üretmiş olsun, bu miktarda üretilecek kömür için gerekli işçi sayısı en az 500 kişi olur. Halbuki şirket şu anda yer altında çalıştırdığı 160 işçi sayısı ile işletmede gerçekleştirdiği gayri meşru işlerinin üstünü örtüyor. Yani, yer altından 160 işçi ile üretemeyeceği ve taahhüt altında olduğu 142 bin Ton/yıl kömürü nereden karşılamaktadır. Kantarın topuzundan bahsederken, acaba tutturmak istemediği ve yer altından ürettiği 60 bin Ton/yıl ile taahhüt altında olduğu 142 bin Ton/yıl arasındaki 82 bin ton açığı, açık ocaktan üretilen kömürlerden mi kapatıyor.
Evet, bölge insanlarının işe ve aşa ihtiyacı var. Fakat burada cereyan eden kepazeliğin bütününe bakmak lazım. Söz konusu şirketin, bu bölgeden hedeflemiş olduğu kar miktarı vardır. En az sürede, en çok kazanmanın peşinde ve sahayı düzensiz,nizamsız hallaç pamuğu atıyor. Bölgede bulunan yer altı zenginlikleri bölgeye yüz yıllarca yeter ama üretim faaliyetleri nizami yapılmak kaydıyla. Şu anda yapılanlar gelecek yüz yıllara vurulan darbedir. Lakin, ülkenin geleceğine darbe vuranlara bak kendilerine darbe yapılıyor diye ortalığı birbirine katıyor. Tıpkı mart kedilerinin yaptığı gibi. İnşallah bölgenin geleceği aydınlık olur. Karanlığın en yoğun olduğu zaman, günün doğmasına yakın olan zamandır.
halk RTE ile sandık da cevap verecek diyor birde .. ne cevap versin? Torpilli işletmeleri denetlemediğimiz için 300 kişi öldü cevabını mı duymak istiyorsun? O 300 kişi aç sefil borçlu ve mecbur halde köpek gibi çalıştığında sandıktan çıkan cevap onları kurtardı mı? Sandıktan çıkan cevaptan sanane belediyede işin görülsün diye insanların haklarını yiyen hırsızlara destek vermekte neyin nesi? Bugün 17 Aralık kapıları kilitle diyor herkes bu konuda bir şey biliyor musun?… Aaa yok sadece sandıktan çıkan sonuç umrunuzda sizin.. Halktan çalınıp eritilemeyen milyonlar değil…
EKİP BİÇECEK TOPRAĞI DEVLET TARAFINDAN İŞ VAADİ İLE KAMULAŞTIRILAN SONRADA KAPI ÖNÜNE KONULAN GÜZEL KÖYLÜM ,İŞTE ÖZELLEŞTİRME BU!!HAKKINIZI HAKLI OLARAK ARADIĞINIZ BU DAVADA YANINIZDAYIM KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR BİZ GEREKLİ CEVABI GEREKTİĞİ ZAMAN VERMESİNİDE BİLİRİZ….SAYIN RTE NİN DEDİĞİ GİBİ EN GÜZEL CEVAP SANDIKTA VERİLİR
DODURGA MADENLERİ ÜZERİNDEN BÖLGEDE KURULAN SÖMÜRÜ DÜZENİ
Şeyh Edebali’ nin Osman beye vasiyetinden ‘’ İnsanı yaşat ki, Devlet yaşasın ‘’ Bu söz bir bütünün sadece bir parçası. Osman bey bu vasiyete uygun olarak yaşamını tanzim ettiği için, cihan şümul bir imparatorluğun kurulum temellerini atmıştır. O vasiyette bir söz daha vardır. ‘’ Oğul ! Güçlü, kuvvetli, akıllı ve kelamlısın. Ama bunları nerede ve nasıl kullanacağını bilmezsen sabah rüzgarlarında savrulur gidersin. Öfken ve nefsin bir olup aklını mağlup eder ‘’ Önemli olan vasiyetin tümünü özümseyip hayata geçirmektir. Siyaset meydanlarında, sadece işine gelen ve prim yapacak sözler söyleyerek hamaset yapmaktan öte bir şey değildir. Neyse konumuz bu değil. Konumuz Dodurga madenleri üzerindeki sömürü düzeni. Dodurga ve özellikle Tutuş, Alpagut köylerinde yaşayan insanların çaresizlik içerisindeki yaşam mücadelesi. , Dodurga ilçesinde madenlerin özelleştirilmesi ile başlayan sorunları, özelleştirmede yapılan yolsuzluklarla ele alarak bu güne taşırsak, orada mağdur olan insanlara daha faydalı oluruz. Ben yirmi dört yıl bu madenlerde yer altı ve yer üstü mekanizasyon şefliği yaptım ve emekli oldum. Bu konular ile ilgili olarak daha önce kavgamı verdim ve en sonunda cezaevinde yedi gün yattım. Bu kavgalar neticesinde maddi olarak çok şey kaybettim ve hala faturasını ödüyorum. Yanımda bir Allah’ın kulunu bulamadım. Benim derdim neydi sanki. Bir gün bana ne demedim. Yakın tarihlerde bile bu sütunlarda ve devlet kurumlarına yazılı açıklama yaptım. Fakat hiçbirisi tarafından konu ciddiye alınmadı. Taa ki iş işten geçip insanların mağduriyeti had safhaya ulaşana kadar ortaya çıkan olmadı. Şimdi bu günlerde azda olsa kahramanlar var. Karanlık Akşamdan başlar. Gündüz tedbir alınmazsa karanlıkta kalmak kaçınılmazdır. Maden sahaları ( Ayva ocağı sahası hariç )2003 yılında Çelikler Madencilik A.Ş’ ye devredilirken, yapılan sözleşme gereği saha rödevanslı işletme hakkı ile on yıllığına verildi. İlk beş yıl sadece yer altı işletmesi uygulanacaktı. Bundan maksat, yöre halkının istihdam edilmek istenmesiydi. İkinci beş yıl yer altı ve açık ocak beraber işletilecekti. TKİ’ye ait olan yer altı ve yer üstü tüm makine, teçhizatlar ve stok kömürler ile Dodurga Esentepe mahallesinde bulunan lojmanlar dahil tüm gayrimenkuller söz konusu şirkete kullanmak üzere devredilmiştir. Eğer aşağıda bulunan soruların cevabını sağlıklı bir şekilde bulabilirsek, bölge insanlarının içinde bulunduğu ekonomik çaresizliği daha iyi anlamış oluruz. Soruların büyük bölümünün cevabı tarafımdan bilinmektedir.
1- 2002 yılı seçimlerinde AKP Milletvekilleri kimlerdir.
2- 200 yılında Ayva ocağı sahası işletme hakkı kime aittir ve dönemin Milletvekillerinden hangisi ile akrabalık ilişkisi vardır.
3- 2003 yılında Çelikler Madencilik A.Ş’ ye işletme hakkı devredilen ve kömürünün yakıt olarak kullanılması ilgili il müdürlüğü tarafından yasaklanmış Ayva ocağı sahasını söz konusu şirket ne amaçla, hangi bedelle devralmıştır ve bu güne kadar neden kömür üretimi yapmamıştır.
4- Çok sayıda ve uzak İllerde Fon aracılığı ile alınıp fakir ailelere dağıtılan kömürler neden TKİ işletmelerinden değil de söz konusu şirketten hangi bedelle alınmıştır.
5- Fona alınan kömürlerin ısıl değer analizleri sık sık yapılmış, TSE uygunluğu nasıl kontrol edilmiş ve uygunsuzluk ile ilgili cezai yaptırım uygulanmış mıdır.
6- TKİ ile yapılan %17 rödevanslı işletme sözleşmesine göre, üretilen kömürlerdeki devlet payı hakkı takip edilmiş midir. Yani kantarın topuzu kimin elindedir.
7- Dodurga AKP ilçe başkanının TKİ’deki çalışma konumu nedir ve nerede ikamet etmektedir. TKİ’yi temsilen Dodurga’da kimler çalışmakta ve AKP’li siyasetçilerle akrabalık bağları var mıdır.
8- Dodurga’da maden sahasında TKİ’ye ait makine, teçhizat ve taşınmaz malların söz konusu şirketin kullanımına verilmesi, hangi şartlara bağlanmıştır.
9- Devir işlemi yapılırken ilgili sözleşme gereği, yer altı ve açık ocak Ton/yıl üretim miktarları nedir, kağıt üzerinde bildirilen bilgilerin doğruluğu nasıl ve kim tarafından yapılmaktadır.
10- Kömür üretimi ve dekapaj dökümü yapılan sahalarda, ilgili bakanlığın yayınlamış olduğu genelgeye uygun çalışmalar yapılmakta mıdır.
11- Açık ocak çalışmaları için gerekli projeleri kim hazırlamakta ve uygulamada proje takibi yapılmakta mıdır.
12- Maden bölgesinde bölge halkı üzerine tapulu olan araziler hangi istimlak bedelleri üzerinden yapılmış, halkın mağduriyetleri göz önünde tutularak sağlıklı yapılmış ve bedelleri ödenmiş midir.
13- Söz konusu işletmeci şirket, fakir olan bölge halkının atık kömürleri değerlendirmek istemesine, gerekli İş Sağlığı ve Güvenliği tedbirlerinin riske edilmediği hallerde neden müsaade etmemektedir.
14- Söz konusu şirket, çalışan işçilerin kaçını adamlarına dövdürmüştür ve kaçını tehdit etmiştir.
15- Kömür yıkama ünitelerinden çıkan atık suları temizlemek için arıtma tesisi var mıdır ve atık sular nereye verilmektedir.
16- Maden sahası yakınlarında bulunan ve kömür taşınan yüksek tonajlı araçların bozduğu köy yollarının bakımını yapmakta mıdır.
17- Şehirler arası kömür taşıma işlerini yaptığı kendi araçlarına kara yolları kanununun ilgili maddesi gereği tonaj uygulaması yapmakta mıdır.
18- Dodurga bölgesinden sorumlu ve Dodurga doğumlu olan Milletvekili Cahit BAĞCI ve yerel siyasetçilerin Çelikler Madencilik A.Ş’ ye samimiyet derecesinde bağlı olmalarının gerekçesi nedir. Son yapılan yerel seçimlerde Cahit BAĞCI’nın desteklediği Belediye başkan adayı Mustafa AYDIN’ın söz konusu şirket tarafından desteklenmesi karşılığında ne verilmiştir.
Burada isim verdiğim ve anlattığım konular ile kendisini ilişkili görüp gardını alan kişilere, geçmişte cereyan eden bir al gülüm ver gülüm olayında geçen sözü şimdiden hatırlatırım. ‘’RÜŞVETİN FATURASI MI OLUR, GAVAT! ’’ demişlerdi.
KÖYÜMÜN GÜZEL İNSANLARININ MAĞDUR OLDUĞU BİR DURUMDA BU GÜZEL İNSANLARIN HAK ARAMA DAVALARINI DESTEKLİYORUM..
Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın sıklıkla dile getirdiği bir güzel söz vardı.” İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN” Şimdi bu sözün miting meydanlarında kalmamasını istiyorum yani uygulanmasını istiyorum. Köyümün güzel insanlarına selam olsun.. Allah yardımcınız olsun..
İşte yeni Türkiye’de Mandela öncesi Güney Afrika manzaraları. Dodurga, bölgesinde bulunan işletilebilir 17 milyon ton Kömür rezervleri bakımından zengin olan şirin bir ilçe. Ne var ki, geçmiş yıllarda bu madenleri devlet işletirken, bölge insanlarının itibar gösterip seçtiği vasıfsız siyasetçiler eliyle hoyratça kullanılmasına göz yumulmuş ve uygulanan kötü yönetimin sonuçları itibarı ile peşkeş niteliğinde özelleştirilmesine sebebiyet verilmiştir. Kimlerdir bunlar ve bu gün ne iş yaparlar. Yeni eklenen vasıfsız siyasetçilerle hep beraber eskiden olduğu gibi glu glu dansı yapmaktadırlar. Ben, şahsi çıkarlarını ön plana almış bu eşelek siyasetçilerle bir yere varamayacaklarını, bölge halkının artık anlamasını istiyorum. Çünkü burası benim doğduğum yer. Onlar üzülünce bende üzülüyorum.
Sen Palu’dan geleceksin ve bu bölgede, aynı Mandela’nın ülkesinde sömürgen devletlerin yaptığı gibi dere beylik yapacaksın. Yapabiliyorsa, kabahat halkı temsil eden insanların ya şirket üzerinden elde ettikleri çıkarları, yada yukarıda belirtmiş olduğum niteliksiz oluşlarındandır. Siyasette taban kim? halk. Hani siyaset gücünü Halktan alıyordu. Sen, o tabanın üzerine bütün azametinle oturacaksın ve onlar senin verdiğin iaşe ile açlıkla mücadele edecek. Sende kurduğun bu Tiranlık ile saltanat süreceksin. İlçe başkanının verdiği listede olanlara devlet imkanı. Belediye başkanlarına ömür boyu ek gelir. İl genel meclisi üyelerine faaliyetlerinden dolayı lüzumsuz ödemeler. Seçilmelerini bir tek senin belirlediğin Milletvekillerine konuşma karışma karşılığı yüksek maaş. Genel müdür,Bakanlar ve çocuklarına,Kendin ve çocuklarına, akrabalarına Devlet imkanlarını kullanarak her türlü hırsızlık yolu ile milyon dolarlar kazandıracaksın.
Bu kirli, ve sömürgen siyasi yönetime, Dodurga ilçesi halkının katkıları da vardır. Siyasette oluşan bu saadet zincirine Dodurga halkı olarak artık destek verilmemesi gerekir.
Ey benim Dodurgalı Memük dayım, Fadik halam0 artık uyanıp kimin senden yana olduğunu görmen lazım. Seçimler çok yakın. Bil ki sana Ak diye sundukları şeyler, içinde bulunduğun zifiri karanlıktır.
Çözüm çok basit. Senden gasp edilen yer zenginliklerinin, Devlet eliyle işletilip sana iş ve aş sağlanmasıdır.