DENEYAP’tan Robotik ve Kodlama Şenliği
DENEYAP’tan Robotik ve Kodlama Şenliği
Çorum DENEYAP Atölyesi’nde Robotik ve Kodlama proje yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Robotik ve Kodlama Proje Şenliği Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç ve Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da katıldı.
Çorum DENEYAP İl Koordinatörü Engin Uzun yaptığı konuşmada, 2017 yılında hayata geçirilen DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Projesi’nin Türkiye Teknoloji Takımları Vakfı öncülüğünde, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde, TÜBİTAK ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteğiyle oluşturulmuş bir proje olduğunu belirtti.
Engin Uzun, “Bu proje ile genç bireylerin gelişmekte olan teknolojiye ayak uydurmaları beklenmektedir. DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Projesi 1. faz olarak pilot seçilen 12 ilde kurularak hayata geçirilmiştir. 2. faz olarak 18 il daha eklenmiştir. Ana temada 81 il 100 DENEYAP Teknoloji Atölyesinin kurulması planlanmış ve proje hızlı bir şekilde uygulanmaya devam etmektedir. 2. faz iller arasında olan Çorum DENEYAP Atölyemize 100 ortaokul, 62 lise öğrencimizin asil olarak kaydı gerçekleşmiş ve 3 yıl boyunca teknoloji tabanlı eğitimler alarak yarınlarımızın bilim insanlarının yetiştirilmesinde çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız.” dedi.
8 Proje Şenliğinin İlki Yapıldı
DENEYAP Türkiye atölyelerindeki genel amacın problem çözebilen, tasarım odaklı düşünebilen, proje ve teknoloji üretimi aşamalarında yer alabilen bireyler olarak gençleri 2 yıl boyunca 8 farklı teknoloji eğitimiyle donatarak, proje tabanlı üretim yapan takımlar haline getirmeyi hedeflediklerini ifade eden Uzun, “Planlamalar doğrultusunda 8 adet yapılacak proje şenliğimizin ilkini ‘Robotik ve Kodlama’ çalışmalarımızla, bugün burada gerçekleştirmiş olduk. Ortaokul ve lise gruplarında bulunan öğrencilerimizin kurdukları takımlar ile DENEYAP Teknoloji atölyemizde projeler üreterek ulusal ve uluslararası bazda katma değer sağlamaya ve TEKNOFEST Uzay ve Havacılık Festivaline hazırlanmaya çalışıyoruz. 3 yıl sonunda mezun olan takımlarımızı, yalnız bırakmadan birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu gençlerimiz yarının mühendisleri, geleceğimizin mimarları olacaklardır. Hangi meslek grubunda çalışırsa çalışsın problem çözme becerileri gelişmiş, takım çalışmasına uyumlu bireyler olacaklardır. Bugün gerçekleştirdiğimiz Robotik ve Kodlama Proje Şenliğinde takımlarımıza bir tema verdik ve bu tema içerisinde onlardan projeler geliştirmesini istedik. Temamız geçtiğimiz yıllarda ve günümüz içerisinde toplumsal olarak mücadele verdiğimiz Afet ile Mücadele konusuydu. 21 takımımız burada araştırma geliştirme çalışmalarını yaparak hazırladıkları projelerini bizlere ve Çorum halkına sundular. Takımlarımız yaptıkları projelerle yarınlara katkı sağladılar. Takımlarımızın milli teknoloji hamlesi odağında yaptıkları ve kendilerini ifade ettikleri bu çalışmada gayet başarılı olduklarını gördük ve çalışmalarını desteklemeye devam edeceğiz. Bizim çalışmalarda kullandığımız kılıcımız kalemlerimiz olacaktır. Geleceğin bilim insanlarına bu kalemleri devrediyoruz ki yarınlarımıza ışık olsunlar. Tüm takımlarımızdaki gençlerimiz için söyleyebilirim ki bizleri muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak, teknolojiye yön verecek o ışık gözlerinden okunmaktadır. Bugünün gençleri yarının mimarlarına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Konuşmanın ardından Robotik ve Kodlama Proje Şenliği’nde dereceye giren gruplara ödüllerini protokol üyeleri verdi.