‘Daha Adil Bir İhale Olabilirdi’
‘Daha Adil Bir İhale Olabilirdi’
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Tuncay Yılmaz, geçtiğimiz haftalarda yapılan toplu taşıma ihalesiyle ilgili şartnamede yer alan bir maddeyi hatırlatarak belediye yönetimini eleştirdi.
Belediye Meclisi’nin dünkü toplantısında CHP Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Tuncay Yılmaz, gündem dışı söz aldı. Geçtiğimiz haftalarda Çorum Belediyesi tarafından yapılan toplu taşıma ihalesini eleştiren Tuncay Yılmaz, ihale şartnamesinde yer alan “yıllık cirosu 30 milyon lira olmalıdır” ibaresine tepki gösterdi. Yılmaz, “Geçtiğimiz günlerde Çorum Belediyesi toplu taşımayla ilgili bir ihale yaptı. İlginç bir şartname olmuş. Şartnameyi Lemzi bey hazırlamış. Zaten Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü kendisine bağlı. Çok enteresan bir ihale ve enteresan bir madde var. İhaleye katılacak firmanın bir yıl içerisinde 30 milyon TL’lik cirosu olmasını şart koşan bir madde var. Aslında ihaleyi alacak firmanın sadece ismi yazılmamış. BELTAŞ bu ihaleye girmiştir ve ulaşım işini BELTAŞ almıştır. Şu teklifi daha önce yaptık, gelin bu belediyeyi komple BELTAŞ’a devredelim, burada zor oluyor. BELTAŞ’tan idare edelim. İkincisi ulaşımı idare eden firma, ‘batıyoruz’, ‘iflas ediyoruz’ diye bağırdığında kısmi zamlar yapılıyordu. Daha BELTAŞ’a geçer geçmez meclis ulaşım zammını oylayacak. Keşke rekabet koşullarını oluşturacak daha adil bir ihale olabilirdi” diye konuştu.
“Leblebinin Gerçekten Helvasını Yediniz”
Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Rus Lideri Vladimir Putin’i leblebi helvası yemeye Çorum’a davet etmesi konusuna da değinen Yılmaz, “Leblebi helvası yeni bir ürün olarak sosyal tesislerde. Başkanımız da sayın Putin’i şehrimize leblebi helvası yemeye davet etmişti. Gerçekten memlekette leblebinin helvasını yediniz. Şehrin en önemli ürünü gözüyle gördüğümüz leblebinin geldiği durum ortadadır. Çevreyolunu görüyoruz. Gece gittiğimizde Las Vegas’a benzeten var ama orada leblebici kalmadı. Belediyemiz ön ayak olup bir leblebi köyü oluşturulmamış. Birçok kentte kentin marka değerini oluşturan ürünlerle ilgili müzeler bulunuyor. Leblebinin tarihinin anlatıldığı bir müze yapmamış. Ama leblebinin helvasını yapmış” ifadelerini kullandı.