Çorumspor Davasında 3. Duruşma
5 Sanığın Daha İfadesi Alındı
Çorumspor davasında sanıklar bir kez daha hakim karşısına çıktı. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen üçüncü duruşmada 5 sanığın daha ifadesi alındı. Çorumspor’a yapılan bağış ve alınan paraların kulüp defterine işlenmediği iddiası üzerine, “Nitelikli dolandırıcılık ve görevi kötüye kullanma” suçlamasıyla açılan davada ifade veren sanıklar, haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. İfade veren bazı sanıklar, kulüp defterlerinin tutulması ve alacak-verecek gibi parasal konularda Mali İşlerden Sorumlu yöneticileri sorumlu gösterdiler.
Ağır Ceza Mahkemesi’nde aralarında eski kulüp başkanları, yönetici ve iş adamlarının da bunduğu 39 kişinin yargılanmasına devam ediliyor.
Çorumspor için toplanan maddi yardımların kulübün kasasına girmediği iddiası üzerine, geçen yıl Kasım ayında harekete geçen savcılık soruşturmasını tamamlayarak toplam 39 kişi hakkında ’Nitelikli dolandırıcılık’ ve ’Görevi kötüye kullanma’ suçlamasıyla dava açmıştı. Savcı Ferhat Güven, soruşturmayı tamamlayarak iddianameyi Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına göndermişti.
İddianameyle ilgili ağır ceza mahkemesinde ilk duruşması 19 Eylül’de yapılmıştı. Çorumspor’un eski başkanları ve yöneticileri üçüncü defa hakim karşısına çıktı.
Hakim Yılmaz Şengül başkanlığında saat 14.00’te başlayan duruşmada 5 sanığın daha ifadesi alındı.
Duruşmaya sanık sıfatıyla, Eski kulüp yöneticileri Tuncay Yılmaz, Bayhan Özsaraç, Yusuf Ahlatçı, Mehmet Uğur Coşar ve Aykut Karamantekin katıldı. İş adamı Hayri Şamlı’nın avukatı ise müşteki sıfatıyla duruşmada yer aldı.
Sanıklar, Çorumspor kulübü adına alınan paraların kulüp defterine işlenmemesi ve borç karşılığı bazı iş adamı ve yöneticilere senet verilmesi nedeniyle kulübün ve gerçek alacaklıların zarara uğratıldığına yönelik iddianame hakkında sözlü savunma yaptı.
Sanıklara İbrahim Eceviş’e kulüpten alacağı varmış gibi senet verilmesine yönelik iddialar soruldu. Sanıklar ifadelerinde genel olarak, yönetime zorla girdiklerini ve toplantılara çoğu zaman katılmadıklarını söyleyerek, defterlerin nasıl tutulduğundan ve verilen senetlerden haberlerinin olmadığını iddia ettiler.
Osman Müftüoğlu başkanlığındaki dönemde yönetim kurulu üyesi olan sanıklar, borç verilip verilmediğini araştırmadan senet vererek kulübü zarara uğrattıkları yönündeki iddialar üzerine Çorumspor’a bağış yaparak üye olduklarını ve kulüpten hiçbir menfaat beklemediklerini söylediler.
Tuncay Yılmaz’da ifadesinde iddianın konu olduğu dönemde stat ve tesislerden sorumlu yönetici olarak görev yaptığın belirterek, evrak ve defter kayıtlarının kendisinin sorumluluğunda olmadığını söyledi. Yılmaz, mali konuların ve defterlerin tutulması konusunun kulüp müdürü ve mali işlerden sorumlu yöneticilerin görevi olduğunu dile getirdi.
Duruşmaya müşteki sıfatıyla katılan İş adamı Hayri Şamlı’nın avukatı ise müvekkilinin Çorumspor kulübüne toplam 397 Bin TL’lik 21 adet çek verdiklerini ancak geri alamadığı için zarara uğradığını iddia etti.
Şamlı bundan önceki duruşmada Belediye tarafından Çorumspor’a devredilmesi planlanan kamyon garajını işletmek üzere Çorumspor kulübü ile 10 yıllık sözleşme imzaladığını, bu sırada Çorumspor’un para ihtiyacı olduğunu gerekçesiyle kendisinden kiraya mahsuben yaklaşık 400 bin TL ‘ye yakında para alındığını belirtmişti. Şamlı daha sonra sözleşmenin fesih edilmesi nedeniyle verdiği paranın bir kısmını geri alabildiğini iddia etmişti.
Şamlı’nın avukatı bugünkü duruşmada da Çorumspor kulübünden şikâyetçi olduklarını belirterek davaya katılma taleplerini tekrarladı.
Yaklaşık 1,5 saat süren mahkeme 30 Mayıs 2013 tarihine ertelendi.
mrb bir çorumlu ve çorumspor taraftarı olarak bir kulüp eski yeni yöneticisi olayları bilen biride açıkça mertçe bu çorumlu çorumsporluları bilgilendirecekmi çok merak ediyorum.