Çorum’da 1 Mayıs Coşkusu
Çorum’da 1 Mayıs Coşkusu
Çorum’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde düzenlenen yürüyüş ve mitingle kutlandı. Pirbaba Parkı’nda buluşan işçiler, Hürriyet Meydanı’na yürüyerek taleplerini dile getirdi.
Çorum’da DİSK, TÜRK-İŞ ve KESK tarafından oluşturulan 1 Mayıs Tertip Komitesi’nin çağrısıyla saat 10.30’da Pirbaba Parkı’nda toplanan kalabalık, davul-zurna ve sloganlar eşliğinde Saat Kulesi’ne yürüdü.
Hürriyet Meydanı’ndaki mitingde, taşınan pankartlar ve atılan sloganlarla işsizlik, yoksulluk, iş cinayetleri, kayyum atamaları, gözaltı ve tutuklamalar protesto edildi; barış, demokrasi ve adalet talepleri dile getirildi.
Tertip Komitesi adına konuşan DİSK/Emekli-Sen Çorum İl Temsilcisi Hikmet Aydın, ülkedeki ekonomik zorluklara ve hak arama mücadelelerine yönelik baskılara dikkat çekti. Aydın, yerel seçimlerde ortaya çıkan değişim iradesine vurgu yaparak, 1 Mayıs’ı “sermayeye ve onun iktidarına karşı gücü göstermenin enerjisiyle” kutladıklarını söyledi.
Türk-İş adına Nihat Tekin, KESK adına Nevzat Veldet ve Eğitim-Sen adına Kenan Sırma da birer konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından halaylar çekildi, sloganlar atıldı.