Hangi Milletvekili Ne Kadar Alıyor ?
… Meclisteki 4 partinin milletvekillerinin önergeleriyle maaşlara zam yapıldı
Milletvekillerinin kendi maaşlarına yaptıkları süper zamma tepki yağıyor. 4 partinin ortak önergesi üzerine mecliste zam kararı alan Milletvekilleri, 2 yılda emekli olacak ve 7 bin 750 lira emekli maaşı alabilecekler.
Ayakta tedavilerde yazılan üç ilaca kadar 3 lira, ilave her ilaç için de 1’er lira katkı payı getiren ve aile hekimlerinin yazdığı reçeteleri de katkı payı kapsamına alan, eski memurların emekli ikramiyesi alabilmeleri için 15 yıl çalışma koşulu öngören tasarı TBMM’de kabul edildi.
Bu tasarının görüşmeleri sırasında AK Parti, CHP, MHP ve BDP’li milletvekilleri tarafından verilen önergelerle vekillerin yıllardır isteyip de bir türlü gerçekleştiremedikleri düzenlemeler yapıldı.
Maaş ve emekli aylıkları Başbakanlık Müsteşarı’nın maaşına endeksli olan milletvekilleri, emeklilik hakkı bakımından Cumhurbaşkanı’nın emekli aylığına endekslendi. Böylece, halen 4 bin 980 lira olan milletvekillerinin emekli aylığı 8 bin 40 liraya yükseltildi.
Mevcut yasaya göre emekli bir milletvekili yeniden seçilirse emekli aylığında 1.950 lira kesinti yapılıyor ve 3 bin liraya düşüyor. Kabul edilen önergeyle, yeniden seçilen emekli vekillerin aylığından artık kesinti yapılmayacak. Böylece, sayıları 200 dolayındaki eski milletvekillerinin maaşında 5 bin lira artış sağlanacak.
Sosyal güvenlik reformu uyarınca memur kökenli bir vekil 2 yıl milletvekilliği yaptıktan sonra, emekli aylığı almaya hak kazanıyor. Ancak SSK ve Bağ-Kur kökenliler bu haktan yararlanamıyordu.
Kabul edilen önergeyle 12 Haziran seçimlerinde Meclis’e giren SSK ve Bağ-Kur kökenli 219 milletvekiline de 2 yıl çalıştıktan sonra 5 bin 628 lira emekli aylığı alma hakkı getirildi.
Böylece Çorum Milletvekillerinden Murat Yıldırım ve Cahit Bağcı geçen dönemde milletvekilliği yaptıkları için hem emekli maaşı hem de milletvekilliği maaşı alabilecekler.
Bu artışla Murat Yıldırım ve Cahit Bağcı’nın maaşları 14 bin 300 liradan 19 bin 920 liraya yükselmiş oldu.
Bu dönem meclise giren Salim Uslu ve Tufan Köse’nin maaşı ise 11 bin 250 lira Uslu ve Köse de 2 yıl içinde emekli olup 8 bin lira daha maaş almaya hak kazanabilecekler.
Bazı Milletvekilleri zamlardan sonra yaptıkları açıklamada, “gittiğimiz düğünlerde altın takıyoruz, maaşımız yetmiyor” derken, bazı milletvekilleri ise “gündemde bizim maaşımızdan daha önemli meseleler var” diyerek zammı savunmuşlardı. Ancak bu zam kararına toplumun her kesiminden tepki yağdı.
Milletvekilleri maaş artışlarına hiç ses vermeyen tek parti ‘AKP’ dir İktidar partisi çoğunluğun oyları ile iktidara gelmiş, aslında mutlu bir azınlığın partisi olmuştur neden?
Acaba bu çalışan kitleler milletin çoğunluğu, iktidar partisine oylarını verirken, bütçe açığının yükü yine kendi zavallı yoksul sırtından çıksın, vekiller ise maaşlarına zam yapsınlar diye mi oy verdi?
PARLEMENTER BAŞKA BİR DÜNYADA, HALK İSE ÇOK DAHA BAŞKA BİR DÜNYADA MI YAŞIYORLAR?…
ORTADA ŞİMDİ SİLAHSIZ VE YASAL Bİ SOYGUN YOK MU?PARALARI CEBE KOYAN VEKİL YAŞASIN DEMOKRASİ DİYE Mİ BAĞIRIYORDUR?
Milletvekilleri maaşlarının artırılması konusunda neden çıkarlar hiç çatışmaz?
Halk yönetimi bu konuda nasıl büyük bir uyuşma gösteriyor?
BÖYLECE ÇİFT MAAŞ ALAN VEKİLLERİN AYLIK GELİRİNİ DE 19,7 BİN LİRAYA ÇIKARILDI.
Vekiller durmadan maaşlarını artırıyor kendilerine kredi açıyorlar. TBMM Genel Kurulu’nda 23.12.2011’ gece yarısı yapılan operasyon, milyonlarca dar gelirliyi yakından ilgilendiren ilaçta 3 kutuya kadar 3, ilave her kutu için 1 TL katkı payı getiren yasa hemen gerçekleştirildi. Gözlerin Fransa’nın sözde soykırım inkârını suç sayan yasayı parlamentosundan geçirmesine çevrildiği gün, gece yarısı gerçekleşen operasyona bütün partiler destek verdiler.
SAHNEDE DONU DÜŞMÜŞ İNSANLAR GİBİ OLMAK..
TBMM suçluların barınağı değildir. Bu sahne üstünde hepiniz donu düşmüş adamlar gibisiniz eğer sokaktaki çocuklar arkanızdan yumurta atmıyorlarsa, bunu sizin kendi itibarınıza değil onların terbiyesine vermeliyiz.
Yumurta ATI – YORUM