“Çorum, Her Zaman İkinci Planda Tutuluyor”
“Çorum, Her Zaman İkinci Planda Tutuluyor”
Saadet Partisi Çorum İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı Fatih Yıldıran yazılı basın açıklamasında Çorum’un her zaman ikinci planda tutulduğunu ileri sürdü.
Yıldıran, “Dünya üzerindeki tüm ülkeler de belli başlı şehirler o ülke için ön plandadır. Tarihi, kültürü, sanayisi ve turizmi ile o şehirler hep en gözde olur ve insanlar o şehirler de yaşamak isterler. Bir de bu şehirlerin aksine dışarıda kalan, unutulan ve kendi haline bırakılan şehirler olur. Çorum bu dışarıda bırakılan şehirlerden oldu hep. Ne bürokraside ne de siyasette ön planda olamadı hiç. Tüm iktidar partileri için çantada keklik oldu. Nasıl olsa kazanırız nasıl olsa bize inanırlar dediler. Evet inandı Çorumlu hemşerilerim kendine deniz sözü veren lidere de inandı, yıllardır verdiği sözleri yerine getirmeyen tüm liderlere de. Çorum kendi siyasilerine de inandı. Seçim öncesinde kapı kapı dolaşıp hal hatır soran ama seçildikten sonra kaybolan her siyasiye inandı. Bir umut dedi bu seçimden sonra belki istediklerimiz olur bu sefer Çorum makus talihini yenebilir, olmadı yine olmadı” ifadesini kullandı.
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MİLLİ GÖRÜŞÜN ESERİDİR
Yıldıran açıklamasına şöyle devam etti:
Çorum ne yaptıysa kendi eliyle yaptı, kendi iş adamıyla sanayicisiyle. Bugün bulunduğu bölgede ihracat olarak ilk sırada olması yine kendi çabaları sayesinde. Organize Sanayi Bölgesi, zamanında merhum milli görüş lideri Necmettin Erbakan tarafından oluşturulmasa idi bugün hala OSB için siyasilere yalvarır durumda olurduk eminim. Mevcut siyasiler hiç mi bir şey yapmıyor, hiç mi Çorum’u düşünen eğitimci bürokrat yok. Var elbette, hatta bununla ilgili çalışmalar yapan bir ekip de var ama sonuç, sonuç yok. Sınava geç kalan üniversite öğrencisi gibi her sene çalışılıyor ama o sınava bir türlü zamanında yetişilemiyor.
HAZIRLANAN PLANLAR VE PROJELER HİÇ BİR ZAMAN UYGULAMAYA GİRMİYOR
2015 yılında Çorum İl Stratejik Gelişim Planı hazırlandı. Bu planda Çorum ili SWOT analizi de yayınlandı. Yayınlanan planda Çorum’un kuvvetli ve zayıf yönleri belirlendi ve bunlar üzerinden neler yapılabileceği plana döküldü. Ama üzerinden 5 yıl geçen bu analiz ile ilgili değerlendirme yaptığımızda birçok sorunun devam ettiğine şahit oluyoruz. Swot analizinde zayıf yönlerin ilk sırasında demiryolu eksikliği göze çarpıyor. 1995 yılından beri her sene Çorum’a gelmesi planlanan ama bir türlü gelemeyen yatırımlar… İkinci sırada Çorum’un tanıtımının yapılamaması geliyor. 2020 yılında bile Çorum hakkında bilgisi olmayan bir dünya insan var, teknolojinin geldiği bu noktada her vatandaşın elinde bilgisayar gibi telefonlar olduğu halde bu tanıtımları yapabilmekten aciziz. Diğer eksi yönler markalaşmanın oluşmaması. Kentleşme sorunlarının giderilememiş olması. Yer altı kaynaklarımızın yeterli olmaması ve kamu yatırımlarından yeterince faydalanılamaması. Şimdi sokaktan geçen bir Çorumlu vatandaşı çevir bu maddeleri swot analizi yapmadan da söyler bize. Biz sorunun ne olduğunun araştırılıp önümüze konulmasını değil, bu sorunlar ile ilgili alternatif çözümler sunan bir yönetim görmeyi isteriz karşımız da. Sorunu ne zaman iktidar yetkililerine, temsilcilerine ilettiğimizde; ‘Her şeyi devletten beklemeyin’ diyen, ‘Çorum’un buna ihtiyacı yok’ diyen veya ‘Uçağı havada gören havaalanı istiyor’ diyen siyasetçiler mevcut maalesef ki.
ÇORUM KENDİ ÖZ EVLATLARINI KENDİ ÖZ DİNAMİKLERİNİ DEVREYE SOKMALIDIR
Peki bunca sorunu uzun yıllardır yaşadığımız halde ne yapabiliriz nasıl yapabiliriz de bu kronik sorunun önüne geçebiliriz. Çorum önce kendi iç siyasi dinamiklerini düzeltecek liyakat sahibi memleketini seven ve bir konuda ehliyet sahibi olan insanları belirlemeli ve bu insanları iktidar yanlısı olup olmaması ile değil, gerçekten ehliyet sahibi olması ile belirlemeli. Yoksa hep aynı yalanları kursağımızda biriktirmeye devam ederiz. Biz Çorum sevdalısı Milli Görüşçüler olarak şehrimize yapılan veya yapılacak her türlü yatırımın ve hizmetin destekçisi yapılmayanların da takipçisi olmaya devam edeceğiz.