DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çorum °C
Çorum
°C
°C
°C
°C
°C

Çorum Bayat Kunduzlu Göleti’nde Sona Yaklaşıldı

Çorum Bayat Kunduzlu Göleti’nde Sona Yaklaşıldı
Özden Gazetesi Yayınları
26.05.2017
588
A+
A-

Çorum Bayat Kunduzlu Göleti’nde Sona Yaklaşıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden Bayat Kunduzlu Göleti’nde sona yaklaşıldı. Bayat’ın ve 31 adet köyün içme suyu ihtiyacını karşılayacak projede yüzde 95 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı.

“Bin Günde 1071 Gölet Projesi” çerçevesinde çalışmaları süren Çorum Bayat Kunduzlu Göleti temelden 51 metre yükseklikte inşa ediliyor ve yaklaşık 2 milyon metreküp su depolama hacmine sahip bulunuyor.

Fiziki gerçekleşmesi yüzde 95 seviyesine ulaşan projede batardo, derivasyon tüneli, dolusavak, gövde dolgusu ve önyüz beton imalatları tamamlandı.

Projenin tamamlanarak hayata geçirilmesi ile Bayat ilçe merkezi ve 31 köyün içme ve kullanma suyu ihtiyacı olan yıllık 2 milyon m³ su temin edilecek. İçme suyu maksatlı olarak inşa edilen bu proje çerçevesinde içme suyu isale hattı, depolar ve arıtma tesisi tamamlandı. Ağustos ayında tamamlanması hedeflenen projenin yatırım bedeli ise yaklaşık 25 milyon lirayı buluyor.

Bakanlık olarak vatandaşlara menba kalitesinde içme suyu temin etmek için projeleri bir bir hayata geçirdiklerinin altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bayat’ta da böyle bir projenin sonuna yaklaştık. Bölgenin içme suyu problemini kökünden çözüyoruz. Çorum için su alanında yapacağımız yatırımlar sürecek. Çorum en büyük yatırımları bizim dönemimizde aldı. Bundan sonra da böyle olacak” değerlendirmesinde bulundu.

 

Arena Game Center
YORUMLAR

− 2 = 1

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.