“Boşa Harcayacak Zamanımız da Kaynağımızda Yok”
“Boşa Harcayacak Zamanımız da Kaynağımızda Yok”
2022 yılı döner sermaye bütçe hazırlıkları kapsamında Çorum, Amasya, Samsun ve Tokat illerinde gelir-gider bütçesi ile izleyen iki yılın tahminlerinin tespit edileceği bütçe toplantıları devam ediyor.
Bölge Müdürlüğüne bağlı 13 orman İşletme Müdürlüğü ve bir Fidanlık Müdürlüğünde gerçekleştirilecek olan bütçe toplantılarının Çorum Orman İşletme Müdürlüğüyle ilgili bölümü Bölge Müdürü Halil Oflu başkanlığında gerçekleştirildi.
Genel Müdürlüğün stratejik planları ve politikaları doğrultusunda hazırlanmakta olan döner sermaye bütçe teklifleri, gelir-gider denk bütçe olacak şekilde hazırlanması ve gelir tahminlerinin en doğru şekilde bütçeye yansıması hedefleniyor.
Toplantıya; Bölge Müdür Yardımcıları; Gültekin Şenlikoğlu, Rıdvan Kalelioğlu, Silvikültür Şube Müdürü Hayati Ergüden, OYM Şube Müdürü Engin Keleş, İşletme Pazarlama Şube Müdür V. Nurperi Çil, Makine İkmal Şube Müdürü Murat Çalışgan tarafından katılım sağlandı.
Çorum Orman İşletme Müdürü Ömer Birkan Kayaalp tarafından bölgede yürütülen ormancılık faaliyetleri hakkında sunu eşliğinde yapılan bilgilendirmeyle başlayan toplantıda, işletme şefleri tarafından sorumluluk sahalarında yürütülen faaliyetler, gerçekleşmeler ve takip eden yıllarda yapılması hedeflenen çalışmalar hakkında sunu eşliğinde detaylı anlatımda bulunuldu.
Toplantının sonunda değerlendirmede bulunan Bölge Müdürü Halil Oflu “Ormancılığın geliştirilmesi ve sürdürülmesinin sağlanması noktasında geleceğe dönük planlamalar yapıyor, bu planlamalar doğrultusunda gelir gider bütçesi oluşturuyor, programlar hazırlıyor zamana ve yıllara yayılmış olarak uygulamalar ve harcamalar yapıyoruz.
Başarılı olmak için bölgemizi tanımak, bölge ormanlarımızın ihtiyaçlarını bilmek, doğru ağaçlandırma ve silvikültür uygulamalarıyla bu ihtiyaçları gidermek ve geleceğin ormanlarını oluşturmak zorundayız.
İşletmelerde düzenlediğimiz toplantılarla, teknik personellerimizden bilgiler alıyor, sahada yürütülen çalışmaların denetimlerini yapıyor ve bölge ormanlarımızın röntgenini çekiyoruz.
Boşa harcayacak zamanımız da kaynağımız da yok.
Sahada olacağız. Devrilen ağaçtan, sararan yapraktan, filizlenen fidandan haberimiz olacak” dedi.