“Bir Baktık ki Çorum’da da Su Yok …”
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, “Türkiye’de her yeri şantiyeye çevirdik” dedi
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Türkiye’de her yeri şantiyeye çevirdik” dedi.
Eroğlu, DSİ tarafından Samsun’da yapımı tamamlanan 7 tesisin açılış, 4 tesisin de temel atma törenine katıldı. Çarşamba ilçesi Doğu Yaka Adapark’ta gerçekleştirilen törende konuşan Bakan Eroğlu, Türkiye’de bir dönüşüm yaşandığını söyledi.
Türkiye’nin muhteşem bir şekilde ilerlediğini vurgulayan Eroğlu, “Hatta büyüme oranıyla Çin’den sonra ikinci sıraya yükselen büyük bir Türkiye var” diye konuştu.
Hedeflerin kendilerini tatmin etmediğini dile getiren Eroğlu, şöyle devam etti:
“Biz büyük bir milletiz. Geçmişte 26. sıradan aldığımız Türkiye’yi 16. sıraya yükselttik dünya ekonomisinde. Ama bu yeterli değil. Başbakanımız yeni bir hedef ortaya koydu. Dedi ki, ‘Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında dünyadaki en büyük 10 ekonomi arasına Türkiye’yi yükseltmek bizim hedefimizdir’. İnşallah bizler de hep beraber bu hedefe kitlendik. Türkiye’de her yeri şantiyeye çevirdik. Bu kardeşinizin şu anda 4 binden fazla şantiyesi var, 3 vardiya çalışıyor. O kadar çok tesis açıyoruz ki bugüne kadar sırf DSİ’den bin 215 dev tesisi açtık. Bunlardan 232 tanesi büyük baraj. 18 milyon dekar araziyi sulamaya açtık.”
Suyu olmayan 58 şehir ve yerleşim yerine, kasabalara, ilçelere su götürdüklerini bildiren Eroğlu, şöyle konuştu:
“Ben sanıyordum ki sadece İstanbul’da su yok. Yokmuş daha doğrusu 1994 öncesi. Ama bir baktık ki Çorum’da da su yok, Çankırı’da da su yok, Şırnak’ta da Edirne’de de İzmir’de de su yokmuş. Dolayısıyla Başbakanımız talimat verdi, ‘Suyu olmayan şehir kalmayacak’ dedi. Hakikaten biz günü kurtarmak değil gelecek nesillere de suyu hazırlamak üzere kolları sıvadık. Büyük bir eylem planıyla, nitekim bütün şehirlerin 2040, 2050, 2060 hatta İstanbul gibi büyük şehirlerin 2070 yılına kadar suyunu temin ettik. Allah’a şükürler olsun. Nereden nereye…”
sayın vekilim öncelikle bunlar sevindirici haberler lakin yeterli değil aslında çorumun önü kesilmemiş olsa idi bundan daha iyisini yapardı her ile yatırımlar kepçe ile çoruma kürek ile yapılıyor. tabi bu genel yatırımlar dışında artık ben duble yol baraj park bahçe üniversite hastane duymak istemiyorum çünkü bunlar her ile yapıldı çoruma devlet çimento ve şeker fabrikası dışında yatırım yaptımı. hatta elde edilen çoğu yatırım durduruldu ben 96 yılında bir yerel gazetede çoruma tren 2015 de geliyor dedi 2013 hala bişey yok havaalanımız 2002 de bitiyordu nerde. şimdi çıkıp rantbl kelimeleri kulanılacak samundan tren ankaraya çok geniş ve saçma bir yay çizerek ankaraya gidiyor farkındamısınız ki çorum ankaranın samsuna yani rusya ve diğer kuzey ülkelerine en kolay ulaşım sağlayan yükseltisi az bir geçiş yeri bu tren yolu 90 yılında olmalıydı yıl 2013 hala yok gelelim havaalanına siz vekilsiniz çıkıp neden bakanlar kuruluna yozgat bu haavanını hak ediyorsa çorum olarak 90 yılında hak ediyordu demiyorsunuz belki vekilliğiniz diğer dönem olmaz ama çorumlunun gönlünda taht kurarsınız bundan önceki yorumumda sıraldım hakkari/yüksekova şırnak/cizre siirt batan mardin muş bingöl van erzincan elazığ tokat kastamonu sinop nevşehir merzifon or-gi(ordu-gresun) kütahya vb birçok havalanı bitirildi veya sıfırdan başlandı yapılıyor ama bizim havaalanı%43 inşaatı bitmişama tekrar yatırım programına alınmıyor orduya yapılan deniz doldurularak yapılıyor maliyeti 5 kat artıyor ama çorumlu işaatı yarım kalmış bir havaalını görmezden geliyor neden vekillerimiz çıkıp istediğini alamıyor. yozgat treni ne kadar hak ediyorsa çorum 5 kat ne kadar havaalanını hak ediyorsa 5 kat daha fazla hak ediyor artık çorumlunun iradesini koyun. bir anadolu kaplanı hikayesi çıkmış gidiyor doğru anadolu kaplanıydık anadolu kedisi olduk. halkımızda sesini çıkarmıyor bu tren yolu ve haavalını çorumluda bağırmalı iktidara en çok oy çıkan şehirlerden biri isek iktidarda nasıl olsa bura bize her şartta oy veriyor dememli.