Baraj ve Göletlerdeki Biyolojik Çeşitlik Korunuyor
Baraj ve Göletlerdeki Biyolojik Çeşitlik Korunuyor
Çorum Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, su kaynaklarının balıklandırılması projesi kapsamında 1 milyon 215 bin adet yavru sazan balığını baraj ve göletlere saldı. İl Müdürü Hayrullah Göktekin, bu çalışmayla su kaynaklarındaki nesli tehlike altındaki türlerin desteklenmesi, balık popülasyonlarının artırılması ve ekosistemin canlı tutulmasının hedeflendiğini belirtti.
Çorum Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, su kaynaklarındaki balık popülasyonunu artırmak ve ekosistemi korumak amacıyla “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında, Çorum merkez ve ilçelerindeki 22 baraj ve gölete toplamda 1 milyon 215 bin adet yavru sazan balığı bırakıldı.
İl Müdürü Hayrullah Göktekin, bu balıklandırma çalışmalarının, nesli tehlike altında olan veya çeşitli nedenlerle azalan balık türlerinin desteklenmesi, balık popülasyonlarının artırılması ve su kaynaklarının ekosisteminin canlı tutulması hedefiyle gerçekleştirildiğini belirtti.
Göktekin ayrıca, bu projenin sadece ekolojik dengeyi korumakla kalmayıp, yöre halkının ve gelecek nesillerin su ürünlerine erişimini sağlayarak sağlıklı ve dengeli beslenmelerine de katkı sunacağını vurguladı.
Sürdürülebilir balıkçılık için avlanma kurallarına uyulmasının önemini de hatırlatan Göktekin, “Balıkçılığımızın gelecek nesillere aktarılması, av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulmasıyla mümkün. Bu kurallara uymak, hem balık stoklarının korunması hem de doğal dengenin devamlılığı açısından büyük önem taşıyor” dedi.