DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çorum °C
Çorum
°C
°C
°C
°C
°C

Atıf Hoca Parkı’na Arınçlı Keremcemli Açılış

… Arınç, Atıf Hoca’dan övgüyle bahsederken; Keremcem konserine ilgi de fazlaydı

Özden Gazetesi Yayınları
26.04.2012
688
A+
A-

Yazı Çarşıda yıkılan Cezaevi yerine yapılan park, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ında katıldığı bir törenle hizmete açıldı. İskilipli Atıf Hoca’nın ismi verilen Parkın açılışına halkın ilgisi yoğun oldu.

Parkın açılışını Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yaptı.

Parkın açılışından sonra Ünlü Sanatçı Keremcem halk konseri verdi.

Arena Game Center
YORUMLAR

78 − = 74

  1. adelet dedi ki:

    İskilipli Mehmed Âtıf Hoca, (d. 1875 – ö. 4 Şubat 1926) Milli Mücadele’ye ve Mustafa Kemal’e kesin olarak karşı olan Teâlî-i İslâm Cemiyeti’nin kurucusu ve yöneticisidir[1].
    Babası Akkoyunlu aşîretinin İmamoğulları ailesinden gelen Mehmed Ali Ağa[kaynak belirtilmeli], annesi Mekke’den göç etmiş, Ben-î Hattab aşîretinden Nazlı Hanım’dır[kaynak belirtilmeli]. Altı aylıkken öksüz kalan Mehmed Âtıf, dedesi Hasan Kethüdâ’nın himayesinde yetişmiştir.
    Köy hocasından başladığı tahsiline 1891’den îtibâren iki sene İskilip’te devam etti. 1893 Nisan ayında gelerek medrese eğitimine burada devam etti. 1902’de medresedeki öğrenimini bitiren Atıf Hoca, aynı yıl mesleki kariyer sınavı kazanıp[kaynak belirtilmeli], ertesi sene Fatih Camii’nde ders vermeye başladı.
    Bu sıralarda Dâr-ül Fünûn’un İlâhiyat Fakültesine girdi ve 1905’te buradan mezun olarak Kabataş Lisesi Arapça öğretmenliğine başladı.[kaynak belirtilmeli]
    26 Aralık 1925’te arkadaşları ile beraber 13 kolluk kuvveti gözetiminde Ankara’ya gönderildi. 26 Ocak 1926 Salı günü Ankara İstiklal Mahkemesinde yargılandı. Yargılamada, üyesi olduğu bir cemiyetin Milli Mücadele karşıtı bir beyannamesi de soruldu. Atıf Hoca, bu beyanname hakkında Milli Mücadele yanlısı Vakit gazetesinde bir yalanlama yazısı yayımlamış ve bu bildiriyi desteklemediğini ilan etmişti.[kaynak belirtilmeli]
    Savcı, İskilipli Atif Hoca için 3 yıl hapis cezası istedi. Mahkeme, müdafaa için bir gün sonraya bırakıldı. Ertesi gün, mahkeme reisi Kel Ali (Ali Çetinkaya), müdafaa yapmaya gerek görmeyen İskilipli Atif Hoca’yı idama mahkûm etti. İskilip’li Hoca 1 hafta sonra Ankara Samanpazarı Meydanı’nda asıldı.
    Ölümünden sonra Ankara’da bulunan mezarı bulunduğu park yerinden 2009 yılı başında İskilip Gülbaba mezarlığına taşınmış ve 2010 yılı başında kamuoyunun bilgisine sunulmuştur[2]. Videoda Bülent arınç beyin dediğiyle tam bi uyumsuzluk içerisinde yoksa tarih saptırılmayamı çalışılıyor ?

  2. mstafa dedi ki:

    engin hemşerim insanoğlu çekememeyince içi kan kusuyor. bunu dışarı vuracağında bırak içinde kalsın. çünkü ağzının kokusu dışarıyı rahatsız etmesin.
    atıf hoca nın kavuğu bile olamazsın sen. din düşmanı oldunuz çıktınız başımıza

  3. engin dedi ki:

    kimdir bu iskilipli atıf hoca ? hastane yapıldı onun ismi verildi şimdide parka ismini verdiler.yapmayın artık bu AKP bu ülkeye Mustafa Kemal ATATÜRK’ü unutturdu. ÇRT site yöneticilerine sesleniyorum yorumumu yayınlarsanız sevinirim saygılar…