Alar: Terörsüz Türkiye Yeni Bir Dönemin Başlangıcıdır
Alar: Terörsüz Türkiye Yeni Bir Dönemin Başlangıcıdır
AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Yakup Alar, “Terörsüz Türkiye” idealinin artık bir temenni olmaktan çıkıp somut bir sürecin eşiğine geldiğini belirtti. Alar, bu tarihi adımın yıllardır süren mücadele, kararlılık ve milletin birlik beraberlik ruhu sayesinde mümkün olduğunu vurguladı.
AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Yakup Alar, yaptığı açıklamada “Türkiye, fesih ve silah bırakma kararı ile, vesayet odaklarının dayatmalarını kırarak, millet iradesinin üstünlüğünü bir kez daha kanıtlamıştır. Bu süreç, yalnızca güvenlik politikaları açısından değil, toplumsal birlik ve demokratik ilerleyiş açısından da bir dönüm noktasıdır. Artık, terörden arındırılmış bir geleceğe doğru adım atmanın tam zamanı” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iradesi ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin milli duruşunun, milletin engin feraseti ile birleşerek toplumsal bir dayanışma ruhunu doğurduğunu belirten Alar, bu birlikteliğin teröre karşı topyekûn bir mücadele anlayışıyla şekillendiğini ve milli duruş kavramının gerçek anlamını bulduğunu kaydetti.
Türkiye’nin artık sadece bölgesinde değil, küresel ölçekte terörün her türlüsüne karşı dik duruş sergileyen bir ülke konumunda olduğunu ifade eden Yakup Alar, “Bu tarihi sürecin başarıyla hayata geçirilmesi için, milli birlik ve beraberlik ruhunu daha da güçlendirmeli; toplumsal dayanışmayı her alanda pekiştirmeliyiz. Güçlü Türkiye, ancak huzur ve güvenlik içinde daha büyük hedeflere ulaşabilir. Türkiye Yüzyılı vizyonunun temel taşlarından biri olan Terörsüz Türkiye artık hayal değil, somut bir gerçeklik haline gelmektedir” dedi.
Bu sürecin her bireyin ortak sorumluluğu ve katkısıyla başarıya ulaşacağını vurgulayan Alar, “Gelecek artık bizlerin ellerinde! Güçlü, bağımsız ve terörden arındırılmış bir Türkiye için hep birlikte çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.