DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çorum °C
Çorum
°C
°C
°C
°C
°C

Alar: 27 Mayıs, Demokrasi Tarihimizde Kara Bir Leke

Alar: 27 Mayıs, Demokrasi Tarihimizde Kara Bir Leke
Özden Gazetesi Yayınları
28.05.2025
60
A+
A-

Alar: 27 Mayıs, Demokrasi Tarihimizde Kara Bir Leke

AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Yakup Alar, 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin yıl dönümünde açıklamada, 27 Mayıs’ın Türk demokrasi tarihine “kara bir leke” olarak geçen bir zulüm hareketi olduğunu söyledi.

AK Parti İl Başkanı Av. Yakup Alar, 27 Mayıs’ın milletin iradesini ayaklar altına alan, seçilmiş yöneticileri hukuksuzca deviren ve demokrasiye ağır bir darbe indiren bir müdahaleden öte, milletin geleceğine kasteden bir eylem olduğunu belirtti. Alar, “Bu karanlık gün, tarihe bir ibret vesikası, milletin hafızasına kazınmış bir kara leke olarak geçmiştir. O gün adalet susmuş, zulüm gür sesle konuşmuştur” dedi.

Merhum Adnan Menderes ve dava arkadaşlarının millete hizmet ettikleri, mazlumun yanında durdukları ve ezanın susturulmasına karşı çıktıkları için hedef alındığını ifade eden Yakup Alar, onların adaletsizce yargılanıp iftiralarla darağacına gönderildiğini kaydetti. Buna rağmen Şehit Başbakan ve dava arkadaşlarının milletin gönlünde yer edindiğini ve dualarla hayırla anıldığını dile getirdi.

Geçmişin acılarının unutulmaması gerektiğini vurgulayan AK Parti Çorum İl Başkanı Alar, “Bugün geçmişin acılarını unutmadan, bu topraklarda bir daha milli iradenin gasp edilmesine asla izin vermeyeceğimizi kararlılıkla ifade ediyor; şehit Başbakanımız Adnan Menderes’i ve kıymetli yol arkadaşlarını rahmetle, minnetle ve dualarla yâd ediyorum. Rabbim makamlarını âli, mekânlarını cennet eylesin” şeklinde konuştu.

Arena Game Center
YORUMLAR

+ 21 = 22

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.