DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çorum °C
Çorum
°C
°C
°C
°C
°C

‘Alacahöyük’te Deforme Olmuş Tarihi Eserler Var’

‘Alacahöyük’te Deforme Olmuş Tarihi Eserler Var’
Özden Gazetesi Yayınları

‘Alacahöyük’te Deforme Olmuş Tarihi Eserler Var’

CHP İl Genel Meclis Üyesi Ümit Er, Alacahöyük’ün Ankara yolu girişindeki heykellerin deforme olduğunu belirterek onarılmasını talep etti.

İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Genel Meclis Üyesi Ümit Er, deforme olmuş heykellerin onarılmasını talep etti. “Alacahöyük’ün Ankara yolu tarafından girişinde bir heykel, gravür ve sfenklerin imitasyonları var. Yıkılmış, dökülmüş, kırılmış bir vaziyette duruyor” diyen Ümit Er, bunun 7.000 yıllık bir tarihe sahip olan Çorum un turizm imajına yakışmayan bir görüntü olduğunu ifade ederek, yetkilileri bir an önce göreve davet etti.

Ümit Er, “Konuyu 5 ay önce de yine burada İl Genel Meclisi’nde gündeme getirmiştim. Fakat bununla ilgili bugüne kadar ne herhangi bir çalışma oldu ne de herhangi bir onarım oldu. Bu görüntüler Alacahöyük’e yakışmıyor. Bir an önce bakım onarım yapılarak bu çirkin görüntü ortadan kaldırılmalıdır” diye konuştu.

Arena Game Center
YORUMLAR

− 4 = 5

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.