Ağır Ceza’da Çorumspor Dosyası Açıldı
Çorumspor’un eski Başkan Ve Yöneticileri Yargılanıyor
Çorumspor’un Eski Başkan ve Yöneticileri “Nitelikli Dolandırıcılık ve Görevi Kötüye Kullanma” İddiasıyla Yargılanıyor.
Ağır Ceza Mahkemesi’nde Çorumspor dosyası açıldı. Aralarında eski kulüp başkanları, yönetici ve iş adamlarının da bunduğu 39 kişinin yargılanmasına başlandı.
Çorumspor’un hesaplarıyla ilgili yapılan inceleme sonucunda Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırlayarak mahkemeye sundu. 39 kişi hakkında ’Nitelikli dolandırıcılık’ ve ’Görevi kötüye kullanma’ suçlarından dava açıldı.
Çorumspor için toplanan maddi yardımların kulübün kasasına girmediği iddiası üzerine, geçen yıl Kasım ayında harekete geçen savcılık soruşturmasını tamamlayarak toplam 39 kişi hakkında ’Nitelikli dolandırıcılık’ ve ’Görevi kötüye kullanma’ suçlamasıyla dava açmıştı. Savcı Ferhat Güven, soruşturmayı tamamlayarak iddianameyi Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına göndermişti.
İddianameyle ilgili ağır ceza mahkemesinde ilk duruşma yapıldı. Çorumspor’un eski başkanları ve yöneticiler hakim karşısına çıktı.
İlk duruşmaya sanıklardan eski kulüp başkanları İbrahim Eceviş, Osman Müftüoğlu ile eski yöneticilerden, Selahattin Ezer, Halil İbrahim Kaya, Bilal Gökmen, Yetkin Özbey, İbrahim Lek, Özcan Ekmekçi, İsmail Tekçam, Ahmet Özçam, Okan Hergün, Cenan Özkader, Yunus Çelebioğlu, Sinan Özdilli ve Rumi Ispanak katıldı.
Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Yılmaz Şengül, duruşmaya katılan sanıkların tek tek sözlü savunmasını aldı.
Sanıklardan eski kulüp başkanı İbrahim Eceviş savunmasında Çorumspor’a 220 bin TL borç verdiğini, bunun karlığında senet aldığını ve daha sonra icra işlemi başlattığını belirtti. Başka kişilerden Çorumspor adına bir kuruş bağış toplamadığını söyleyen Eceviş, “7 yaşından buyana Çorumspor hayranıyım. Ben ticari olanaklarımı kullanarak bu günlere geldim. Alacaklarımın faizi olan 76 bin TL’yi Çorumspor’dan almadım. Çocuklarıma haram para yedirmedim” dedi.
Eski kulüp başkanı Osman Müftüoğlu ise göreve geldiğinde Çorumspor defterlerinin resmi olarak tutulduğunu zannettiğini ancak alınana paraların deftere kayıt edilmediğini sonradan öğrendiğini ifade etti. Eski alacaklı yöneticilerin Çorumspor’u icraya vermesiyle ekonomik sıkıntı yaşadıklarını belirten Müftüoğlu, yönetimi devraldıktan sonra 180 bin TL bağış topladıklarını ancak alınan bağışları deftere kaydedilmediğini söyledi. Müftüoğlu 270 Bin TL’lik senedi de kendi dönemlerinde İbrahim Eceviş’e verdiklerini belirtti.
Müftüoğlu ayrıca Çorumspor mülkiyetindeki bir arazinin kamyon garajı yapılmak üzere bir iş adamına verilmesi karşılığında alınan 220 bin TL’nin de resmi kayıtlarda yer almadığını ancak otopark geliri olarak gözüktüğünü ifade etti. Müftüoğlu kulüp gelirleri üzerine haciz konulduğu için gelen parayı resmi kayıtlara geçmediklerini belirterek “Biz iş adamlarıyız. Birbirimize güveniyoruz. Yönetim kurulu üyeleri olarak birbirimize güveniyoruz” dedi. Bir iş adamından 200 bin TL borç aldıklarını dile getiren Müftüoğlu, kendisinin çalıştığı bankalardan 200 bin TL kredi çekerek bu borcu ödediğini ve Çorumspor’dan senet aldığını söyledi. Çorumspor’a ayrıca 100 bin TL daha para verdiğinden bahseden Müftüoğlu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ricada bulundu. Ahmet Ahlatçı’nın şahitliğinde bu parayı nakit olarak verdim. Daha sonra Çorumspor’dan 350 bin TL alacaklı oldum” dedi. Eski başkan Müftüoğlu, daha sonra Çorumspor’dan icra yoluyla bu parayı aldığını söyledi.
“Çorumspor’un bu hale gelmesinde tek suçlu ben miyim ?. Çorumspor’a hiçbir kötülüğüm olmadı” diyen Osman Müftüoğlu şu anda bu davadan dolayı tüm malvarlığı üzerinde haciz bulunduğunu belirterek, “Asliye hukuktaki haczin kaldırılmasını istiyorum” dedi.
Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Yılmaz Şengül duruşmaya katılan sırayla tüm sanıkların sırayla savunmalarını aldı. Yapılan savunmalarda Çorumspor adına toplanan bağış ve alınan borçların genelde kulüp defterine ve resmi kayıtlara geçmediği ifade edildi. Sanıklar tüm futbol kulüplerinde bu şekilde uygulama yapıldığını iddia ederek, gelirlerin kayıt altına alınmadığı ancak harcamaların belli olduğunu iddia ettiler.
2. Ligde oynayan bir kulübün yıllık 4 Milyon TL civarında bir gir gideri olduğunu belirten sanık avukatları da iddianamede neden sadece gelirler soruluyor. Giderler neden sorulmuyor” dedi.
Adliye çıkışında açıklama yapan Çorumspor eski başkanlarından Osman Müftüoğlu “Biz Çorumspor’a verdiğimiz paraları aldık. Bundan dolayı boştan yere suçlanıyoruz. Çorumspor’u bu hale getirenler utansın” dedi.
Çorumspor eski başkanlarından İbrahim Eceviş’te “Burada yargılanalar Çorum’da ticaret yapan insanlar. Bu insanların Çorumspor sevgisi için kendi verdikleri paraların karşılığı bu olmamalıydı. Biz bütün arkadaşlarımızla beraber suçsuz olduğumuza ve adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz” dedi.
BENCE BU ADAMLAR ÇORUM SPORUN 1LİRASINA TENEZÜL ETMEZ… İHTİYAÇLARI YOKKİ ADAMLARIN, HEPSİNİN HALI VAKTİ YERİNDE, ÇORUM SPORUN 100 BİNİNEMİ KALMIŞ 200BİNİNENMİİ KALMIŞ… İNANMIYORUM BEN… HER BİRİ YANLARINDA ONLARCA İŞÇİ ÇALIŞTIRIYO, VERGİ REKORTMENLERİNDE İLK 100 E GİRİYO ÇORUM SPORUN PARASINAMI KALDILAR. KİMİSİ KIZA BİLİR BU YORUMUMA AMA ARKADAŞLAR BUNLAR BENİM BABAMIN OĞLU DEĞİL TANIMAM ETMEM İSİMLERİ DUYULMUŞ ÇORUMUN ÖNDE GELEN İŞ ADAMLARI BEN SADECE DÜŞÜNCEMİ SÖYLEDİM ÇALDIYSALAR YEDİYSELERDE MEVLAM BIRAKMAZZZ
Mahkeme başkanının yapacağı tek bişey var bu 39 kişi çorumsporun şuanki borcunu ödeyip kendleri davadan çorumsporda borçtan kurtulacak.nasıl fikir ama :)))
Yazık Günah Bu İnsanlara… Zamanında Hizmet Etmişler Düşürüldükleri hale bak
evet evet hizmet etmişler takıma borç vermişler senet almşlar icraya verip almışlar… ne hizmet ama? kendi ifadeleri ben söylemiyorum…