Festival’de Bugün Neler Var?
Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen 38’inci Uluslararası Çorum Hitit Fuar ve Festivali kapsamında 24 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilecek etkinlikler yemek yarışmasından Soner Sarıkabadayı konserine kadar geniş bir yelpazede vatandaşlarla buluşuyor.
Kentin kültürel dokusuna renk katan festivalin bugünkü programı saat 14.00 sularında Bedesten’de düzenlenecek yemek yarışmasıyla başlayacak. Usta ellerin yarışacağı bu renkli mücadelenin ardından etkinlikler Veli Paşa Hanı’nda sanat rüzgarı estirecek. Saat 16.00 civarında gerçekleştirilecek sanat buluşmaları söyleşisinin hemen sonrasında saat 17.00 sularında Han Önü Meydanı’nda açılacak olan resim sergisi sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
Günün ilerleyen saatlerinde ise Çorum’un dört bir yanı halk oyunları gösterileriyle şenlenecek. Saat 17.00 sularında Han Önü Meydanı’nda başlayacak olan yöresel oyunlar sırasıyla saat 18.00 civarında Rüstem Eren Parkı’nda ve saat 19.00 sularında Akkent Pazar Yeri’nde vatandaşlarla buluşarak kültürel mirasımızı sahneye taşıyacak.
Akşam saatlerinde festivalin kalbi Kadeş Barış Meydanı’nda atacak. Saat 20.30 civarında meydanda sahne alacak son halk oyunları gösterisinin ardından saat 21.00 sularında ünlü sanatçı Soner Sarıkabadayı sahneye çıkarak sevilen şarkılarıyla katılımcılara unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşatacak. Gün boyu kesintisiz devam eden etkinlik maratonu saat 23.00 sularında İtfaiye Parkı’nda düzenlenecek yaz sineması kapsamında gösterilecek Uçan Halı filmiyle sona erecek.

