DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çorum °C
Çorum
°C
°C
°C
°C
°C

15 Dakikalık Park Uygulaması Başlıyor

15 Dakikalık Park Uygulaması Başlıyor
Özden Gazetesi Yayınları
12.06.2026
35
A+
A-

Çorum kent merkezinde trafik akışını rahatlatmak amacıyla kurulan Park İhlal Tespit Sistemi 15 Haziran itibarıyla Gazi İnönü ve Bahabey caddelerinde faaliyete geçerek hatalı park eden sürücülere otomatik cezai işlem uygulamaya başlayacak.

Çorum Valiliği İl Trafik Komisyonunun aldığı karar ve İçişleri Bakanlığının onayı doğrultusunda kurulum çalışmaları tamamlanan elektronik denetim sistemi sabah 07.00 ile akşam 20.00 saatleri arasında kesintisiz hizmet verecek. Yeni düzenleme kapsamında Eski Stat Kavşağı ile Saat Kulesi arasındaki Gazi Caddesi Saat Kulesi ile Abide Kavşağı arasındaki İnönü Caddesi ve Bahabey Kavşağı’ndan Polis Lokali önüne kadar uzanan Bahabey Caddesi’nde yolun her iki yönünde süreli park yasağı uygulamasına geçilecek. Sürücüler bu caddelerde gidiş yönüne göre en sağ şeritte yer alan sarı çizgiler üzerine sadece on beş dakika süreyle araçlarını park edebilecek.

Belirlenen güzergahlarda akşam 20.00 ile sabah 07.00 saatleri arasında ise sistem üzerinden herhangi bir elektronik denetim gerçekleştirilmeyecek. İl Emniyet Müdürlüğü birimleri tarafından yürütülecek denetimlerde on beş dakikalık süreyi aşan veya kural dışı park eden sürücüler kameralar aracılığıyla otomatik olarak tespit edilecek. Trafik akışını engelleyecek şekilde kurallara aykırı davranan araç sahipleri hakkında Karayolları Trafik Kanunu’nun duraklama ve park etmeyi düzenleyen ilgili maddeleri uyarınca Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlenerek yasal işlem uygulanacak.

Arena Game Center
YORUMLAR

44 − 38 =

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.