Osmancık’ta Park ve Bahçe Ekiplerinden Bahar Mesaisi
Çorum’un Osmancık ilçesinde belediyeye bağlı park ve bahçe ekipleri ilçe genelindeki farklı noktalarda ağaç budama, çim biçme ve boyama gibi çevre düzenleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Osmancık Belediyesi Park ve Bahçe Birimi ilçe estetiğini korumak ve vatandaşlara daha temiz alanlar sunmak amacıyla belirlenen program dahilinde sahaya inerek yoğun bir mesai harcadı. Ekipler trafiğin ve yaya akışının yoğun olduğu Hastane Caddesi üzerinde bulunan çınar ağaçlarında budama işlemlerini gerçekleştirerek hem ağaçların sağlıklı büyümesine katkı sundu hem de çevreye estetik bir görünüm kazandırdı. Ulaşım güzergahlarındaki bu çalışmaların ardından Sadri Turan Caddesi’ne geçen görevliler buradaki ağaçlarda da benzer budama faaliyetlerini tamamlayarak olumsuz hava koşullarında yaşanabilecek risklerin önüne geçti.
Yeşil alanların bakımına büyük önem veren belediye personeli vatandaşların nefes aldığı noktalardan biri olan Şehit Astsubay Mustafa Ayna Tabiat Parkı’nda da kapsamlı bir çim biçme çalışması yürüttü. Doğal yaşam alanlarındaki düzenlemelerin yanı sıra mahalle muhtarlıklarının fiziki şartlarını iyileştirmek için de adımlar atıldı. Bu kapsamda Koyunbaba Mahallesi muhtarlık binasında boyama işlemleri yapılarak hizmet binası daha temiz ve yenilikçi bir görünüme kavuşturuldu. İlçe genelinde planlanan çevre düzenleme ve bakım faaliyetlerinin farklı mahallelerde periyodik olarak devam edeceği bildirildi.

