DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çorum °C
Çorum
°C
°C
°C
°C
°C

‘Kazanılmış Haklardan Geri Adım Atılamaz’

‘Kazanılmış Haklardan Geri Adım Atılamaz’
Özden Gazetesi Yayınları
15.05.2025
31
A+
A-

‘Kazanılmış Haklardan Geri Adım Atılamaz’

Memur-Sen Çorum Engelliler Komisyonu Başkanı Emrah Çakır, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, engelli bireylerin haklarının savunucusu olmaya devam edeceklerini belirterek, son dönemde yaşanan hak kayıplarının telafi edilmesi gerektiğini vurguladı. Çakır, “Memur-Sen olarak engelli kardeşlerimizin sesini daha gür duyurmak, haklarını kararlılıkla savunmak ve toplumumuzda bu önemli konuda farkındalığı artırmaktır temel amacımız” dedi.

Engelliliğin bir noksanlık değil, hayatın doğal bir parçası ve insanlığın zenginliği olduğunu ifade eden Çakır, Memur-Sen olarak her bireyin eşit haklara sahip olması ve onurlu bir yaşam sürme hakkının dokunulmazlığı ilkesiyle hareket ettiklerini belirtti. Engelli bireylerin eğitimden sağlığa, istihdamdan sosyal hayata kadar her alanda ayrımcılığa maruz kalmadan, etkin ve katılımcı bireyler olarak yer almalarının en doğal hakları olduğunu ve bu beklentiyi her platformda dile getirmeye devam edeceklerini söyledi.

Başkan Çakır, Türkiye’de engelli bireylerin yaşam kalitesini artırma adına geçmişte evde bakım desteği, kamuda istihdamın 5 binden 77 binlere ulaşması ve erişilebilirlik mevzuatı gibi önemli adımlar atıldığını hatırlattı. Bu kazanımları “devletimizin engellilere yönelik sosyal politikalarındaki samimi ve kararlı iradenin bir göstergesi” olarak nitelendiren Çakır, ancak son birkaç yıldır yapılan bazı düzenlemelerin bu önemli kazanımları zayıflattığını ve sahada ciddi mağduriyetlere yol açtığını ifade etti.

Çakır, son dönemde yaşanan ve engelli bireylerin kazanılmış haklarında kayıplara neden olan gelişmelere dikkat çekerek, “Özellikle ‘bazı kamu kurumlarında engelli kadrolarına yapılan atamalardaki azalma’, ‘mevcut yasal düzenlemelerde engellilerin aleyhine yapılan değişiklikler’, ‘sosyal destek mekanizmalarında yaşanan aksaklıklar’, ‘engellilerin aldıkları ortez, protez ve araçlarla ilgili sıkıntılar’ ve ‘iptal edilen ya da verilmeyen engelli raporları’ gibi uygulamalar, engelli kardeşlerimizin umutlarını kırmakta ve toplumsal hayata katılımlarını zorlaştırmaktadır. Kazanılmış haklardan geri adım atılması kabul edilemez bir durumdur ve Memur-Sen olarak bu konudaki rahatsızlığımızı ve tepkimizi açıkça ifade etmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Engelli Kardeşlerimizin Her Zaman Yanındayız”

Memur-Sen Engelli Komisyonu olarak, fiziksel erişilebilirlik sorunları, eğitim ve istihdam alanındaki bariyerler ile sosyal hayata katılımda yaşanan güçlükler gibi sorunların çözümü için var güçleriyle çalıştıklarını vurgulayan Emrah Çakır, engelli kamu çalışanlarının haklarının korunması, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve atama süreçlerinde adil uygulamaların hayata geçirilmesinin öncelikleri arasında olduğunu belirtti.

Çakır, “Unutmamalıyız ki, engelli kardeşlerimize sunacağımız her türlü destek ve imkan, aslında toplumumuzun geleceğine yapılan bir yatırımdır.” diyerek, onların potansiyellerini açığa çıkarmanın ülke kalkınmasına önemli katkılar sunacağını ifade etti.

Memur-Sen olarak engelli bireylerin her zaman yanında olmaya ve haklı mücadelelerine destek vermeye devam edeceklerini belirten Çakır, Engelliler Haftası’nın toplumsal farkındalığın artmasına, son zamanlardaki hak kayıplarının telafi edilmesine ve engelli bireylerin yaşam standartlarının yükselmesine vesile olmasını diledi.

Arena Game Center
YORUMLAR

− 1 = 6

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.