Çorum FK’nin Sıradaki Rakibi Bandırmaspor
Çorum FK’nin Sıradaki Rakibi Bandırmaspor
Ahlatcı Çorum FK’nin sıradaki rakibi Bandırmaspor olacak.
Trendyol 1.ligde 21.hafta geride kalırken, 22.hafta maçları 31 Ocak’ta başlayacak. Haftanın açılış maçında ise Ahlatcı Çorum FK sahasında Bandırmaspor’u ağırlayacak. Cuma günü saat 20’de Çorum Şehir Stadyumunda oynanacak olan maçın zorlu bir mücadeleye sahne olması bekleniyor. Kritik maç öncesi Ahlatcı Çorum FK mağlubiyet ile kapattığı haftada 32 puan ile 7.sırada yer alırken; rakip Bandırmaspor da yenilgi ile kapattığı haftayı 34 puan ile 4.sırada tamamladı. Kırmızı-Siyahlılar seyrici desteği ile çıkacağı maçı kazanması halinde rakibini puan tablosunda altına alacak.
Bu sezon kıyasıya çekişmeye sahne olan Trendyol 1.ligde alınan her sonuç birçok takımı yakından ilgilendiriyor. Birbirine yakın puana sahip birçok takımın yer aldığı ligde Ahlatcı Çorum FK ise bu haftalarda kendisinden üst sıralarda yer alan rakipleri ile karşılaşmaya devam ediyor.
Bunlardan biri de bu hafta Bandırmaspor olacak.
Üç Lig Maçı, Sıfır Gol!
Kırmızı-Siyahlılar rakibi Bandırmaspor ile ligde dördüncü kez toplamda ise beşinci kez karşılaşacak. 2017-2018 sezonunda kupada da birbirlerine rakip olan iki takım arasındaki en dikkat çeken istatistik ise golsüz biten maçlar.
Daha önce ligde üç kez karşı karşıya gelen iki takım da birbirine gol atmayı başaramadı ve üç maç da 0-0 sonuçlandı.
İlk olarak 7 Ekim 2023’te puan mücadelesi veren Kırmızı-Siyahlılar ile Bordo-Beyazlılar, Bandırma’da oynanan maçta bir puana razı oldu. Ardından 3 Mart 2024’te Çorum da oynanan maçta da gol sesi çıkmadı.
Bu sezonun ilk maçında da başladığı gibi biten maç, şaşırtmadı ve takımlar bir kez daha sahadan 0-0 ile ayrıldı.
Dört Maçlık Geçmişte Tek Gol Kupada
Kupada oynanan maçta ise yalnızca bir gol olmuş ve o zamanki ismi Çorum Belediyespor olan Kırmızı-Siyahlılar maçı tek golle kazanıp adını 4.tura yazdırmıştı.
Son Hafta Yenilmek İle Kalmadılar…
Ligin teknik direktör değişikliğine gitmeyen iki takımını karşı karşıya getirecek olan maç öncesi her iki takım da sahaya yenilgi sonrası çıkacak.
Mustafa Gürsel’in takımı 21.hafta maçında sahasında Ankara Keçiörengücü’ne yenilmek ile kalmadı iki de kırmızı kart gördü.
Maçın 55.dakikasında 2-0 geri düşen Bordo-Beyazlılar, sahada 10 kiş kalan rakibine karşı 87.dakikada penaltıdan farkı bire indirdi ancak 90+1 ve 90+2. dakikada iki kırmızı kart ile sahada 10 kişi kaldı.
İki orta saha oyuncusu İbrahim Kaya ve Billel Messaoudi kırmızı kart görerek, Ahlatcı Çorum FK maçında cezalı duruma düşen oyuncular oldu.
Billel Messaoudi takıma bu hafta katılmış ve ilk maçına çıkmıştı. İbrahim Kaya ise 19 maçta forma giyerek iki gol kaydetmişti.
Gürsel’in Cezası Bitti
Ayrıca Mustafa Gürsel, bu maçta da cezası nedeni ile takımını sahadan kontrol edemedi. Gürsel’in Erzurumspor maçında aldığı iki maçlık cezası bu maç ile son buldu ve Kırmızı-Siyahlılara karşı takımının başında olabilecek.
Son Altı Hafta Galibiyet Yok
Son altı haftada galibiyet alamayarak iyi başladığı ligde düşüşe geçen Bandırmaspor, bir ara 12 maçlık yenilmezlik serisi yakalamıştı.
Ligin ilk beş haftasında sırası ile iki galibiyet, bir beraberlik ve iki yenilgi alan ancak ardından tam 12 haftalık yenilmezlik serisi yakalayarak ligin şimdiye kadar ki en uzun yenilmezlik serisini elinde bulunduran Bordo-Beyazlılar son altı haftada Gençlerbirliği, Pendikspor ve Erokspor ile berabere kalırken Manisa FK, Erzurumspor ve Keçiörengücü’ne yenildi. Bu altı maçın beşinde ise her iki takım da gol atmayı başardı.
Bordo-Beyazlılar ayrıca son iki maçında toplam üç de kırmızı kart görmüş oldu.
Mustafa Gürsel’in takımı son olarak yedi hafta önce deplasmanda Iğdır FK’yi 1-0 yendi.
İç Saha-Deplasman Forması
Geride kalan 21 haftada dokuz galibiyet, yedi beraberlik ve beş yenilgi alarak 34 puan toplayan ve bbu 34 puanın 20’sini Bandırma’da elde eden Bordo-Beyazlılar; evinde altı galibiyet, iki beraberlik ve üç de yenilgi aldı. Bu maçlarda 18 gol atıp 12 gol yiyen Mustafa Gürsel’in takımı deplasmanda ise üç galibiyet, beş beraberlik ve iki yenilgi elde etti. Bu maçlarda ise 11 gol atıp 11 gol yedi.
7 Aralık’ta Iğdır FK’yi yenerek son deplasman galibiyetini alan Bandırmaspor, sonrasında çıktığı Erokspor ve Pendikspor deplasmanlarından beraberlik ile ayrıldı ve 20.haftada ise Erzurumspor’a 2-0 yenildi.
Rakibin Önemli İsimleri
Kırmızı-Siyahlıların bu haftaki rakibi Bandırmaspor tecrübeli oyunculara sahip. Bordo-Beyazlılar 40 yaşındaki Portekizli forveti Paixao attığı sekiz gol takımın en golcüsü konumunda. Üç de asisti bulunan Paixao’yu altı gol, bir asist ile takımda kiralık olan forma giyen 25 yaşındaki Portekizli Paulinho takip ediyor. Takımın en golcü üçüncü ismi ise 31 yaşındaki tecrübeli defans oyuncusu Atınç Nukan. Atınç’ın ise üç gol ve bir asisti bulunuyor.
Atınç Nuran ayrıca bin 794 dakika sahada kalarak takımın en uzun süre forma giyen oyuncusu konumunda. Onu bin 781 dakika ile Rahmetullah Berişbek takip ediyor.